fbpx

Jövőbe mutató EPAL Euro QR raklapok

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 14.

Az EPAL UK & Ireland a tavalyi év végén bejelentette, hogy megkezdte egy nyomon követhető raklapot gyártását. Az EPAL Euro QR raklap egy egyedi sorozatszámhoz kapcsolt beolvasható kódot tartalmaz, amely elősegíti az ellátási lánc láthatóságát, javítja a hatékonyságot és optimalizálja a készletkezelést. A raklap jobb oldalán található QR-kód összekapcsolható a szállított áruval és további lényeges információkat ad a felhasználóknak, mint például a raklap gyártója, a raklap kora, hányszor használták az EPAL hálózatban. A raklapfelhasználók könnyen megoszthatják ezeket az információkat a beszállítói partnerekkel és az ellátási lánc többi szereplőjével.

raklap
Az EPAL Euro QR raklap egy egyedi sorozatszámhoz kapcsolt beolvasható kódot tartalmaz

A várakozások szerint a jobb nyomon követhetőség hozzájárulhat raklapveszteségek csökkenéséhez, mivel lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy pontosan tudják, hol vannak az adott pillanatban a raklapjaik. Az információ birtokában lehetővé válik a gyors intézkedés az olyan események kapcsán, mint például a termékvisszahívások. A bármelyik szabványos vonalkód-olvasóval beolvasható QR-kódokat, az Euro raklapokra kopás biztosan viszik fel. Az Euro-raklapok ilyen módon történő digitalizálása jelentős fejlesztést jelent az EPAL számára. Ez egy olyan innováció, amely azt jelenti, hogy az EPAL raklapok nemcsak az általuk szállított árukat védik, hanem olyan működési adatokat is szolgáltathatnak, amelyek elengedhetetlenek egy hatékony, modern ellátási lánchoz.

Az Euro QR raklapokat ugyanolyan minőségi előírások mellett gyártják és javítják, mint a hagyományos EPAL raklapokat. A raklapok szabadon cserélhetők a meglévő EPAL nemzetközi raklapkészleten belül, 35 országban.