fbpx

A UPS jelentős összeget fektet az egészségügyi üzletágába

Írta: Csomor Zsolt - 2024 július 06.

A UPS Healthcare 20 millió eurós beruházással több mint 200 korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet vásárol, hogy bővítse hűtési lánc képességeit jelentős európai egészségügyi piacain, Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában és Magyarországon.

A UPS szárazföldi hűtőlánc-hálózatának hazánk az egyik fő csomópontja

A legmodernebb biológiai és speciális gyógyszeripari termékek precíz hűtőlánc-logisztikát igényelnek, hogy ezáltal a betegek számára kritikus termékek időben és megfelelő hőmérsékleten jussanak rendeltetési helyükre. Mivel Európában jelenleg a gyógyszeripari termékek 80%-a hőmérséklet-szabályozott szállítást igényel, a hűtőlánc-szállításra minden eddiginél nagyobb szükség van. A UPS ezért döntött úgy, hogy elkötelezi magát az egészségügyi logisztikába történő újabb beruházás mellett.

Magyarország a UPS szárazföldi hűtőlánc-hálózatának egyik fő csomópontja, és a UPS Healthcare budaörsi központja a vállalat kulcsfontosságú létesítménye a régióban a közép-kelet-európai import és export terén.

A több mint 200 új jármű a UPS több mint 1100 hűtőgépjárműből álló, jelenleg is a világ legnagyobbjának számító flottáját bővíti és korszerűsíti – olvasható a UPS közleményében. Minthogy a hűtőlánc-piac értéke 2030-ra előrejelzések szerint eléri a 23,7 milliárd dollárt, ezek a távolsági és utolsó mérföldes szállításokat egyaránt támogató eszközök elengedhetetlen szerepet játszanak majd az európai egészségügyi ágazat növekvő igényeinek kielégítésében.

A UPS Healthcare egészségügyi hálózata 2023-ban meghaladta az 1,7 millió négyzetmétert, amivel a cég több mint duplájára növelte a raktárterületét 2020-hoz képest. Több akvizíció révén a UPS Healthcare kibővítette a végponttól végpontig tartó hűtőlánc-képességét, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy rugalmasabban érjenek el új piacokat.

Képek forrása: UPS