fbpx

Az idén ismét 3. helyezést ért el a magyar csapat a Nemzetközi Targoncavezetői Versenyen Németországban

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 26.

Hazai Targoncaversenyünk , – mely augusztus 29-én került megrendezésre, – első 3 helyezettje az értékes nyeremények mellett,  meghívást kapott a németországi Nemzetközi Targonca Kupán való részvételre is.

 

Nagy Csaba (SMR  Hungary Bt .),  Lencs Zsolt (SMR Hungary Bt.), és Csiba István ( Rudolph Autóipari Logisztikai Kft.)  kísérőikkel közösen, örömmel tettek eleget a meghívásnak.

 

 

2005 óta számos európai nemzet rendez országos targoncavezetői kupát, és küldi aktuális bajnokait nemzeti csapatként, országukat képviselve Aschaffenburgba a nemzetközi versenyre, amelyet a német bajnokság döntőjével párhuzamosan tartanak.

Aschaffenburg immár jogosan a targoncasport metropoliszának számít.

 

 

2014. szeptember 18. és 20. között tizedik alkalommal került sor erre a nívós versenyre.  A jubileumra való tekintettel idén Világbajnoki Targonca Kupát rendezett a Linde, így olyan országok is képviseltették magukat, mint az USA, Kína vagy Oroszország.

17 ezer néző követte figyelemmel a versenyeket az aschaffenburgi Schlossplatz-on,  ahol az   elődöntők során egyéni versenyszámok, majd pedig csapatverseny alapján jutottak közép- döntőbe a következő országok: Németország, Kína, Spanyolország, Magyarország, Belgium, Szlovákia.

 

 

A döntőbe egyenes kieséssel a német, a kínai, és a magyar csapat került be,  és a végén ez lett a dobogós helyezések sorrendje is. Szoros küzdelem folyt végig az idővel; végül a precízség, a higgadtság, valamint a targoncakezelői gyakorlottság döntötték el az eredményeket.

 

 

A magyar csapat 3. helyezésére méltán lehetünk büszkék, hiszen 18 ország versenyzői közül nyerték el ezt a kitüntető címet. Így az idén is  megelőztek olyan nemzeteket, mint pl.  Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország, Lengyelország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Csehország, Szlovákia, vagy Belgium.

Szintén a 10. jubileum alkalmából  az első World Forklift Driving Championship (Egyéni Targoncavezetői Világkupa) is megrendezésre került. Itt a 18 ország versenyzői  a csapatversenyek során  mért egyéni időeredmények alapján kvalifikálhatták magukat, és a 21 legjobb  jutott az elődöntőbe.

Magyarország legjobbja, Nagy Csaba itt is a középdöntőig jutott, de az egyenes kieséssel járó küzdelem után a német, a belga, és a spanyol versenyző foglalhatta el a dobogó 3 fokát.

Nagy Csaba büszke lehet eredményére, hiszen a világ minden tájáról érkező 21 versenyző közül az első 6 helyen végezni világszínvonalú tudást feltételez.

 

Videó és további fotók: www.staplercup.com