fbpx

A Toyota bemutatja új, nagy teljesítményű Traigo80 elektromos targoncáját

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 01.

A hannoveri CeMAT vásáron bemutatkozott a Toyota Material Handling legújabb nagy teljesítményű, 6–8 tonnás Toyota Traigo80 modellje. A kifejezetten nehéz munkák elvégzésére kifejlesztett 80 voltos, ellensúlyos targonca kiemelkedő teljesítményjellemzőkkel, manőverezhetőséggel és hatékonysági mutatókkal rendelkezik.

„Meggyőződésünk, hogy ezzel a targoncával egy kategóriaelső 80 voltos, nagy teljesítményű modellt sikerült kifejlesztenünk, amely valós alternatívát jelent a hagyományos motorral szerelt ellensúlyos targoncákkal szemben” – foglalja össze néhány szóban az új termékcsalád előnyeit Craig Walby, a Toyota Material Handling Europe termékmenedzsment-igazgatója. Az új Traigo80 modellek a jelenleg használt Traigo HT-termékcsalád felváltására készülnek. 6,7 és 8 tonnás kivitelben kaphatók, amelyek közül az utóbbi 900 mm-es teherközépponttal is rendelhető.

Teljesítmény

Az erős motoroknak köszönhetően a targonca emelkedőn is képes nagy sebességgel haladni, és ezzel olyan helyeken is bevethető, ahol eddig a nagy igénybevétel miatt hagyományos motorral felszerelt targoncákat alkalmaztak. A hátsó kormányszög jóvoltából a targonca hihetetlenül szűk helyeken, tehát raktárakban és a polcok között is fürgén manőverez.

Elektromos meghajtás

Az ügyfelek az igényeiknek megfelelő akkumulátorokkal rendelhetik a targoncákat. Az akkumulátorok egyszerű cseréjét a nyílt alvázra épített targonca jelentősen megkönnyíti, hiszen kifejezetten egyszerű az akkumulátorokat be-, illetve kiszerelni a gépből.

Toyota-minőség

A targonca strapabíró alkatrészei teljes védettséget élveznek, így a gép a szabadban, esőben és porban egyaránt megbízhatóan végzi feladatait. A védettségtől eltekintve a főbb alkatrészek az ellensúlyon kialakított szerelőnyíláson keresztül könnyen hozzáférhetők, így a karbantartási munkák egyszerűen elvégezhetők.

A Toyota elkötelezett az összekapcsolt intelligens targoncák biztosítása iránt

A Toyota fontos bejelentést tett a Hannoveri Vásár keretében megrendezett CeMAT 2018 kiállításon: A tervek szerint 2018 őszétől a cég minden általa gyártott elektromos raktári targoncát a cég piacvezető I_Site technológiáján alapuló, integrált telematikai funkcióval szerel fel.

Ralph Cox, az értékesítésért és marketingért felelős elnökhelyettes ismertette a stratégiát: „Amellett, hogy cégünk világszerte ismert egyszerűséget és hatékonyságot előtérbe helyező (lean) szemléletmódjáról, folyamatosan fejlesztjük magunkat azáltal, hogy logisztikai műveleteinkben új technológiákat alkalmazunk. Napjaink kihívást jelentő logisztikai rendszereiben és a hulladék felszámolásának elősegítése terén nem hagyhatjuk figyelmen kívül az összekapcsolhatóság értékét. A Toyota szeretne érdemben hozzájárulni a hatékonyság fejlesztéséhez és a racionalizált logisztikai műveletek Európa-szerte történő ösztönzéséhez.

A kihasználtság a folyamat fontos eleme. A Toyota közel 60 000 jelenleg is működő összekapcsolt intelligens targoncáiból származó I_Site-adatai bemutatják, hogy a legtöbb cég jelentős mennyiségű erőforráspazarlást tud kiiktatni a – jellemzően csak 35%-os – kapacitáskihasználási szint fejlesztésével. A Toyota I_Site rendszereiből gyűjtött adatok megmutatják, hogy a bevált gyakorlatok alkalmazása és a berendezés működésének nyomon követése jelentősen – akár 70%-kal is – csökkentheti a javítások és károk okán felmerülő költségeket. „Ez egy másik példa arra, hogyan tudjuk segíteni ügyfeleinket a fölösleges költségek elkerülésében” – tette hozzá Ralph Cox.

A lépés egybevág a Toyota legújabb szervizplatformjának elindításával is amely lehetővé teszi az egymással összekapcsolt targoncák optimalizált szervizelését távoli frissítésekkel és tevékenységalapú karbantartással, így biztosítva rövidebb állásidőt és alacsonyabb költségeket.

http://www.toyota-forklifts.hu