fbpx

Hazánkban is láthatjuk a közel 2000 lóerős kuriózum villanyautót

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 július 23.

A tavalyi Genfi Autószalonon debütált a horvátországi székhelyű Rimac második hipersportkocsija, a C_Two, mely a jövő hónap végén hazánkba érkezik. A Rimac C_Two a Pink Wing nevezetű gasztronómiai és turisztikai autós rendezvény keretein belül debütál Magyarországon, a gyártó Rimac Automobili az autós túra hivatalos partnere.

Az augusztus 24-én Budapesten kezdődő, majd pedig a Balaton, Zágráb és Pag sziget érintésével augusztus 30-án Splitben végződő rendezvény nyitónapján lesz a Pink Wing és a Lion’s Run Rally által szervezett szuperautó és oldtimer találkozó, a Cars & Coffee Hungary. Maga a budapesti rendezvény zártkörű lesz, de az utakon és a Balatonnál bárki találkozhat majd a horvát hiperautóval.

 

Részletekben gazdag

A mintegy 700 millió forintos második generációs horvát villanyautó 4,75 méter hosszú, 1,98 méter széles, alig 1,2 méter magas, és a sorozatgyártás megkezdése előtt 17 prototípust készítettek belőle.

A Rimac C_Two 0-ról 300-ra 11,8 másodperc alatt katapultál, a végsebessége pedig 412 km/h. A 120 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt, 1950 kilogramm tömegű autó a WLTP-szabvány szerint egy feltöltéssel 550 kilométert képes megtenni, 0-ról 80 százalékra alig fél óra alatt feltölthető a telepe és a tervek szerint Level 4-es önvezetés is lesz benne. Utóbbi miatt nem kevesebb mint 8 kamera, 2 Lidar rendszer, 6 radar és 12 ultraszónikus szenzor található a kocsiban.

A horvát sportkocsiból a tervek szerint alig 150 példány fog készülni. A cégben komoly fantáziát lát a Porsche.

Forrás: HVG