fbpx

Jövőbe mutató stratégia a körforgásos gazdaságért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 01.

A DS Smith FTSE 100 vállalatként, mint a fenntartható csomagolási megoldások egyik vezető szállítója, közzé tette az „A jelenben a jövőért” elnevezésű új fenntarthatósági jövőképét és stratégiáját. Ezzel jelentős vállalásokat és célkitűzéseket tett a következő évtizedre.

 

Fókuszban a körforgásos gazdaság

Az innovatív kétlépcsős „A jelenben a jövőért” megközelítéssel a DS Smith továbbra is a körforgásos gazdaságra való áttérésre összpontosít: partneri viszonyt alakít ki vevőivel, közösségekkel, kormányokkal és véleményvezérekkel annak érdekében, hogy az alapanyagok minél hosszabb ideig használatban legyenek.

Reagálva a változó világra, amelyben élünk és működünk, kulcsfontosságú, hogy továbbra is a csomagolási megoldások újraértelmezésére törekedjünk, és a körforgást tartsuk üzletünk középpontjában – mondta Miles Roberts, DS Smith Group CEO. A vállalat új stratégiája lehetővé teszi, hogy egy stabil körforgásos üzleti modellen túl átfogóbb megoldásokat nyújtsanak partnereik számára és a szélesebb társadalomnak is. Fontos a nem kívánatos műanyagok helyettesítése és a CO2-kibocsátás csökkentése az ellátási láncok mentén, és az innovatív, újrahasznosítható megoldások biztosítása.

 

 

A stratégia négy kulcsfontosságú pilléren alapszik

A vállalat stratégiája négy kulcsfontosságú pillért határoz meg azon elkötelezettségének folyamatos szem előtt tartásával, hogy 30%-kal csökkentse a CO₂-kibocsátását a 2015. évi bázishoz képest, valamint gondoskodjon erdeiről és azok biológiai sokféleségéről mindenhol, ahol a vállalat jelen van.

A stratégia kulcsfontosságú területei a DS Smith fenntartható növekedését ösztönzik az ambiciózus célkitűzések révén: körforgásos alapanyagáramlás erősítése tudatos csomagolástervezéssel, természeti erőforrások megóvása az alapanyagok hatékonyabb felhasználásával, hulladék- és a környezetszennyezés csökkentése körforgásos rendszerbe illeszthető megoldások révén, valamint, szemléletformálás a körforgásos gazdaságra való átállás elősegítése érdekében.

A stratégiai áttekintés része „A jelenben a jövőért” fenntarthatósági stratégia, mely kilenc hosszú távú fenntarthatósági célt tűzött ki annak érdekében, hogy a DS Smith a fenntartható csomagolási megoldások vezető szállítója legyen.

 

 

Kép forrása: DS Smith