fbpx

A WorldStar zsűrije díjazta a komposztálható kávékapszulát

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 07.

A Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilis kapszulái nemcsak Spanyolországban, de a világversenyen is elnyerte a zsűri tetszését: a kávékapszulák ipari körülmények között teljes egészében komposztálhatók, amihez mintegy 12-20 hét szükséges.

 

 

A spanyolországi Cafès Novell vállalat a WorldStar Csomagolási Világversenyre italok kategóriában a Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilis, 100 százalékban komposztálható kapszulával nevezett. Ezek a kapszulák olyan megújuló anyagokból és PLA-ból készülnek, amelyek megfelelnek az EN-13432 európai szabványnak, és ipari komposztálhatóság körülményei között 12 és 20 hét között komposztálódnak.

Ez az innováció – amely 100 százalékban gátolja az oxigénvándorlást – lehetővé teszi a kapszula számára a kávé tulajdonságainak megőrzését anélkül, hogy további csomagolásra lenne szükség. Minden egyes kapszulát komposztálható tanúsított termékként azonosítanak.

A WorldStar Csomagolási Világversenyre kizárólag olyan csomagolás nevezhető, ami hazájában már nyert hasonló megmérettetésen.

 

Kép forrása: WorldStar