Bezárás

Lapzártától lapzártáig

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 05.

A technológia lehetővé teszi tehát, hogy egyetlen érintéssel bármi minket érdeklő információt megtudjunk egy adott termékről. Vásárlás közben például nem csupán a megvásárolni kívánt termék beltartalmi értékéről tudhatunk meg mindent, de információt kaphatunk akár a termék összetevőinek származási helyéről, az előállítás módjáról és helyéről, hogy fenntartható módon készült-e,  a termék gyártójáról, és bármi másról, amivel a terméket felruházták.

 

 

Ugyanakkor a technológia például a marketing területén is érdekes újításokat tesz lehetővé. Bármilyen Connected Paper technológiával felruházott szórólap vagy egyéb hirdetési anyag azonnali hozzáférést nyújthat különböző videó anyagokhoz, vállalati információkhoz, elérhetőségekhez, vagy éppen az online megrendelés is megkönnyítheti. (Forrás: Ericson)

 

3D nyomtatás, élelmiszerhatósági engedéllyel

 

Las Vegasban az idei CES egyik kiemelt témája a 3D nyomtatás volt. Simó György magyar résztvevőként az index.hu kérdésére nyilatkozta: „A háromdimenziós nyomtatás most azon a szinten van, ahol az internet tartott tíz évvel ezelőtt, már látjuk a jövőbeni lehetőségeket, hogy mire leszünk képesek, de sem a hardver, sem a szoftver nem tart még ott.” De azért megjelent már néhány igazán figyelemre méltó megoldás is: a 3D systems cég ChefJet printere elképesztő formákat tud nyomtatni cukorból, ráadásul ehhez már megvan az élelmiszer-hatósági engedélye is. A Sense nevű szkennerével pedig körülbelül fél perc alatt be tudnak olvasni egy emberi arcot, amit aztán műanyagból (vagy akár cukorból is) ki lehet nyomtatni. (Forrás: Tóth Balázs;index.hu)

 

Xerox: még tovább a 3D útján

 

A napokban együttműködésre lépett egymással a háromdimenziós nyomtatásban élenjáró 3D Systems és a dokumentumkezelési iparágban piacvezető Xerox, amely alapján a 3D Systems 32,5 millió dollárért kivásárolja a Xerox oregoni bázissal működő termékdesign, mérnöki és kémiai folyamatokkal, feladatokkal foglalkozó részlegét. A tranzakcióval több mint száz jól képzett Xerox szakember kerül át a 3D Systems kutatási-fejlesztési csapatába.

 

 

A megállapodás mindkét fél számára hatalmas előnyöket tartogat rövid- és hosszútávon egyaránt. A 3D Systems a kibővített szakembergárda révén újabb technológiai fejlesztéseket valósíthat meg. A tervek szerint az elkövetkező években megduplázzák a jelenlegi kutatás-fejlesztési költségvetésüket, amelynek részeként arra törekszenek, hogy a porcelán, homok, műanyag alapú termékek mellett az elektronikai cikkek nyomtatásában is egyre hangsúlyosabb piaci szereplővé váljanak. Ez utóbbi esetében kiemelt jelentősége lesz a mostani megállapodásnak, mert a Xerox Palo Alto-i Kutatócentrumában régóta kísérleteznek többek közt a nano-méretű mikroelektronikai anyagokkal, a chipletekkel, amelyek képesek az intelligens adattárolásra is. Ez a jellemzőjük pedig alkalmassá teszi őket mikroprocesszorok, számítógépes memóriák, sőt a hő-, nyomás- és mozgásérzékelést biztosító mikroelektromechanikai rendszerek építésére is. (Forrás: www.itextreme.hu)

 

Név és tulajdonos változás a hazai papíriparban

 

Európa egyik legnagyobb papíripari cégének magyarországi leányvállalata a Flexo-Roll Kft. (korábban Pyroll Kft.) a finn Ikapaper, majd később Pyroll cégcsoport magyarországi leányvállalataként kezdte meg működését Magyarországon 2010-ben. 2013. október végén a finn “know-how” és az anyavállalati háttértámogatás megtartása mellett a társaság 100%-ban magyar tulajdonba került.

 

 

A két üzleti kultúra összevonásának eredményeként a több mint 40 éves finn papíripari tapasztalatot a magyarországi piaci igényekhez igazítva olyan szolgáltatásokat képesek nyújtani, amelyek hosszútávon is kiszámítható, hatékony és rugalmas üzleti kapcsolatokat garantálnak partnereiknek. A tulajdonos váltás kapcsán a vállalkozás fő profiljaként megmaradt a hazai csomagolóanyag iparban a papír- és kartonpiac igényeihez igazított ívre vágás és a flexo nyomtatás, valamint az ezekhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatások nyújtása és szervezése. Az új tulajdonosok középtávú célként tűzték ki a nemzetközi piacok felé nyitást is.

Mivel a cég telephelye a Budapest déli részén elhelyezkedő Szigetszentmiklóson maradt, így az ország bármely területén lévő partnereit gyorsan és hatékonyan ki tudja szolgálni. (Forrás: www.flexoroll.hu )