fbpx

Hazai fejlesztésű és gyártású automatizálási megoldásokkal a hatékonyabb logisztikai folyamatokért

Írta: Transpack - Hirdetés - 2020 november 15.

A LOG-X Systems Kft. hazai fejlesztésű és gyártású rendszere komoly szereplővé vált az utóbbi évek ipari automatizálási beruházásaiban. A fejlesztés fő célja volt, hogy egy moduláris, magas minőségű rendszert tudjunk kínálni kis- és középvállalkozások számára is, elérhető áron. Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. és a LOG-X közötti stratégiai együttműködés egy olyan megoldást kínál, ami a tervezőasztaltól a kulcsrakész megoldásig kíséri az érdeklődőket.

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. a LOG-X Systems Kft. kizárólagos és stratégiai értékesítője, rendszertervezője és rendszerintegrátora a magyar piacon. Az együttműködésnek köszönhetően 3D-s szimulációs szoftverrel egy összetett logisztikai tervezés keretében tudjuk kínálni moduláris automata rendszereinket. A szimulációkkal a tervezési fázisban meg tudjuk keresni a logisztikai folyamatok szempontjából szűk keresztmetszeteket, és optimalizálni tudjuk annak kialakítást. A 3D modellek és a szimulációk segítségével az érdeklődő már a projekt korai szakaszában átfogó képet kap a rendszerek működéséről és teljesítményéről. A stratégiai partnerkapcsolatunknak köszönhetően az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. teljes rendszerintegrátori szinten végzi a logisztikai folyamatok automatizálását.

Az automata raktár vagy a szállítópálya egy olyan eszköz, amit a teljes körű folyamattervezés ruház fel valós, hatékonyságnövelő értékkel. Alapvető célunk mind a gyártás, mind a tervezés során, hogy a rendszereink legyenek a partnereink igényeihez igazítva és ne pedig az igényeket próbáljuk meg az eszközökhöz igazítani. A LOG-X modularitásának köszönhetően nemcsak az automata raktárakkal, de a hajtott, vezérelt szállítópályáinkkal is nagy hatékonyságnövelést tudunk elérni. Több partnerünknél is a meglévő technológiát tudtuk nagymértékben optimalizálni automatizált anyagmozgatással, szortírozással, galériákról és ipari pódiumokról történő automata liftes megoldásainkkal.

 

Építés alatt álló, 3 soros, több mint 5.000 ládaférőhelyes automata raktár
Építés alatt álló, 3 soros, több mint 5.000 ládaférőhelyes automata raktár

 

Munkaerőt, költséget és helyet kímélünk meg a hatékonyság növekedése mellett.

A megoldásainknak köszönhetően az automatizált folyamatok nyomon követhetővé, biztonságossá, helytakarékossá, ellenőrizhetővé és gyorsabbá válnak. Ennek köszönhetően az automata raktárainkkal jelentős megtakarítás érhető el. Egy meglévő partner esetében ez számszerűsítve a 3 soros automata rendszernél 16 fő raktárosi munkaerőt tudott megtakarítani, ráadásul az a vevő azóta összesen 9 sorra bővítette automata raktárrendszerét. Továbbá rendkívül nagy a helykihasználtság hatékonysága. Automatizálási beruházások révén általában 40-60%-kal kevesebb raktári alapterületre van szükség ugyanannyi árucikk tárolásához és mozgatásához. A megtakarítás harmadik területe az energiaköltségeket érinti: mivel a raktári gépsorok nem igényelnek fényt és fűtést, a rezsikiadások ezen része is lefaragható. Fontos, hogy az automatizálást követően a hozzá csatlakozó munkahelyek standardizálhatók. A kezelőfelületeinken a dolgozók minden szükséges információt megkapnak, így az automataraktárhoz érkező új munkaerő egyik napról a másikra képes önállóan dolgozni, lerövidül a betanítási idő.

 

Milyen eredményeket értünk el?

Az utóbbi években Magyarországon nagy sikereket értünk el dobozos automata raktárak és hajtott szállítópályák terén. A megvalósult projektek mellett folyamatosan dolgozunk az új partnereknél épülő rendszereinken. Jelenleg még épülő projektekkel együtt közel 50 felrakógép fut az országban, több mint 100.000 ládaférőhelyet szolgálunk ki automatán, valamint több kilométer hosszúságú hajtott és vezérelt szállítópályánk működik az országban. A meglévő partnerek folyamatos bővülésének köszönhetően visszaigazolódik a rendszereink hatékonysága, rugalmassága. Partnereink közül kiemelnénk a TRACON-t, ahol már több mint 10 éve működik az automata raktárunk, és ahol a többszöri bővítésnek köszönhetően mára már 40.000 láda férőhelynyi tárhellyel dolgoznak. Ügyfeleink között vannak autóipari beszállítók, villamossági nagykereskedők, műanyagipari és élelmiszeripari cégek. Összességében a multinacionális vállalatoktól elkezdve egészen a kkv szektor méretéig bezáróan mindenkinek tudunk megfelelő megoldásokat biztosítani.

Nagy teljesítményű rendszereinknek köszönhetően egyetlen felrakógépünkkel több száz duplaciklust tudunk végrehajtani egyetlen óra alatt. Többsoros komplett rendszereink esetén óránként több ezer ládát mozgatunk meg, aminek köszönhetően óriási teljesítménynövekedés érhető el a komissiózás terén ellenőrzött, nyomon követhető és pontos működés mellett.

 

Sorozatgyártásban gyártott felrakógépek sorakoznak a LOG-X telephelyén
Sorozatgyártásban gyártott felrakógépek sorakoznak a LOG-X telephelyén

 

Szoftveres háttér – teljes megoldás

Fontos megemlíteni, hogy minden automata raktárat a saját belső WMS raktárvezérlő szoftverünkkel vezéreljük. A komplex szolgáltatáshoz hozzá tartozik, hogy az automata raktárak esetén a saját WMS szoftverünket összeintegráljuk a partner oldali ERP vagy WMS rendszerrel. Az automata raktárak megfelelő működésének elengedhetetlen alapfeltétele a szoftveres rendszerek közötti megfelelő és stabil kommunikáció. Ezen részt is a saját magyar csapatunkkal fejlesztettük és fejlesztjük folyamatosan. Minden esetben a kezelőfelületeket a partnereink igényeihez alakítjuk, ami egyedülálló a piacon. Szállítópályák esetében saját anyagáramlási rendszerünk vezérli a pályákon történő anyagmozgatás folytonosságát.ű

 

www.sr-logistic.hu
www.log-x.systems