Folytatja logisztikai fejlesztéseit a HelloParks

A főváros keleti agglomerációjában, az M0-ás körgyűrű mellett, Maglódon folytatja logisztikai fejlesztéseit a HelloParks, ami a termelő vállalatok számára is optimális helyszín. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat az M4-es és az M5-ös autópályák, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő területen kezdte meg az előkészítést.

 

Az első ütem 2021 végére elkészülhet

A termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen, Maglódon folytatja fejlesztéseit HelloParks.

 

HelloParks Maglód
A fenntarthatóság érdekében a park területén a bérlők elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek (Forrás: HelloParks)

 

Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található 46 hektáros telken már megkezdődött az előkészítés. Az első ütemben közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény készül. Az első épület 2021 végére készülhet el. A beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

Ezt megelőzően a HelloParks a közelmúltban jelentette be, hogy Fóton egy 76 ha-os területen építi az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját, ahol összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség – ismertette Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

 

HelloParks Maglód
Forrás: HelloParks

 

A fenntarthatóságot is szem előtt tartva

A maglódi telken összesen 193 ezer négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület kialakítását tervezi a HelloParks. A területen több csarnoképületet helyeznek majd el: a legkisebb 26 ezer, a legnagyobb – a bérlői igények függvényében – akár 90 ezer négyzetméteres is lehet. Az első ütemben felépülő létesítmény legkisebb bérbe vehető területe 3200 négyzetméter. Az ennél kisebb, vagyis az akár 500, 1000 vagy 2000 négyzetméteres területet igénylő bérlőket a második épülettel tudják majd kiszolgálni, a saját tulajdonú ingatlant keresők számára pedig közművesített telkeket kínál a HelloParks.

A Fótra tervezett megaparkhoz hasonlóan a Maglódon felépítendő létesítmények – az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően – szintén teljesítik a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. Ugyanígy a fenntarthatóságot szolgálja, hogy a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek.

bérbeadás bérlés fenntarthatóság környezetvédelem logisztikai raktár raktározás
..