Újabb környezetbarát csomagolás az Auchantól

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 30.

Az Auchan áruházlánc környezetbarát csomagolás termékköre tovább bővült. Mostantól a pékárut már textiltasakban is hazavihetjük. A kétféle méretben megvásárolható, praktikus és mutatós tárolók moshatók, így többszörösen is felhasználhatók.

 

Újabb lépés a fenntarthatóság felé

A mosható, többször használatos biopamut tasakok két méretben (30×30, illetve 30×45 cm) változatban érhetők el, 299 és 349 forintos áron. Az újrafelhasználást a vállalat praktikus megoldással segíti. A vonalkód a tasak oldalán található, így az első használatot követően levágható.

 

csomagolás auchan biopamut tasak
Kép forrása: Auchan

 

A terméket az Auchan csomagolásmentesen helyezi ki az áruházakba, amivel szintén erősíti a környezetvédelem irányába tett lépéseit. Emellett pedig praktikus megoldás is, hiszen a vásárlók azonnal bele tehetik a pékterméket – olvasható az árulázlánc közleményében.

Az Auchan a fenntarthatósági stratégiájának részeként már korábban is jelentős környezetbarát intézkedéseket valósított meg. Például kivonta kínálatából az egyszer használatos műanyag termékeket. Az egyszer használatos bevásárlótáskák helyett bevásárló kartondobozzal,  újrahasznosítható papír- és többször használatos műanyag táskákkal, illetve 100%-ban lebomló bevásárlótáskákkal várja vásárlóit. Továbbá a zöldség- és gyümölcsosztályon bevezették a környezetbarát, többször használatos, könnyen tisztítható, egyszerre hat termék tárolására alkalmas gyümölcs- és zöldségtáskákat.