fbpx

A szállítás és a „zéró emisszió” érdekében mindent

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 03.

Bemutatásra került a Renault új kishaszongépjármű (LCV) termékcsaládja, melyet praktikus szolgáltatások és konfigurációk, alternatív hajtásláncok széleskörű elterjedésére való felkészülés jellemez.

 

Renault, kishaszongépjármű (LCV) termékcsalád
A Kangooba is sokat lehet pakolni (Fotó
: Renault Group)

 

A rakodási és teheráru elhelyezési funkciók

A kishaszongépjárművek rakodási és teheráru elhelyezési funkcióit számos, a felhasználói igények figyelembe vételével készült, a kategóriában egyedülálló újítással egészítették ki. A teljesen új megoldással készült csúszóajtó könnyebb hozzáférést biztosít oldalról a jármű belteréhez – egy az innovatív megoldások közül.

Az üzleti felhasználók számára egyedülálló módon „beltér konfigurátor” szolgáltatás is biztosított. Jármű-átalakítási és egyéb termék-kivitelezési szolgáltatásokkal világszerte több mint hatszáz márkakereskedő áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

Renault, kishaszongépjármű (LCV) termékcsalád
A speciális oldalajtó egyedülálló megoldással segíti a szállítást (Fotó: Renault Group)

 

A kishaszongépjárművek:

  • benzin,
  • dízel,
  • elektromos,
  • később hidrogén-üzemanyagcellás kivitelben is kaphatóak lesznek.

 

Az új Kangoo Van e-Tech elektromos furgon 2021 végétől

A jármű 265 kilométeres hatótávval rendelkezik, akkumulátorait pedig 40 perc alatt lehet majd 80 százalékra feltölteni. Az elektromos hajtású járműveket a szállítási szolgáltatások „last mile”, azaz a célállomás elérésének utolsó szakaszára jellemző feltételek legjobb kielégítésére optimalizálták.

A „zéró emissziós” termékprogramja keretében a Renault hidrogén-üzemanyagcellás hajtásláncot is kínál majd furgonjaihoz a francia kormány 2020-ban indított hidrogénüzemanyag-stratégiája keretében.

 

Renault, kishaszongépjármű (LCV) termékcsalád
A Renault, kishaszongépjármű (LCV) termékcsalád (Fotó: Renault Group)

 

Energiaátállás-stratégiai és járműflotta-elektromosítási szolgáltatás

A zéró emissziós modellek piacra vitele mellett a Renault energiaátállás-stratégiai és járműflotta-elektromosítási szolgáltatásokat is kínál ügyfelei számára.

Ennek keretében kulcsrakész töltési infrastruktúra telepítését is elvégzi elektromos járművekhez saját Elexent érdekeltsége révén, az üzemanyagcellás járművek számára pedig a Plug Power vállalattal létesített együttműködés keretében.

A hidrogénhajtású kishaszongépjárművek európai piacán a Renault 30 százalékos részesedést kíván szerezni 2030-ig.

 

Forrás: Renault Group

Összeállította: Barna Ferenc