fbpx

Az ipar 4.0 munkáját is segítik a MEWA törlőkendői

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 04.

Az „ipar 4.0” fogalma 2021 áprilisában lesz tíz éves. A 2011. évi hannoveri vásáron hangzott el először: a „dolgok internete” (angolul Internet of Things, IoT) a világ minden ipari üzemének tevékenységét át fogja alakítani, megindult a negyedik ipari forradalom. A MEWA-nál a termelési és szolgáltatási folyamatokat már az Ipar 4.0 jegyében alakították át.

 

mewa ipari törlőkendő ipar 4.0

 

Megosztáson alapuló szolgáltatás

A hi-tech elektronikai megoldások és a legmodernebb információs technológia nyomán termelőüzemeink egyre „okosabbak”. Számos gyárban az ipar 4.0 ma már realitásnak számít. Emberek kommunikálnak a gépekkel, a gépek kommunikálnak a termékekkel és egymással is. Ebbe a teljesítményfokozó folyamatba illeszkednek harmonikusan a MEWA ipari törlőkendői. A német cég szolgáltatási rendszere hozzájárul a precíziós munkához.

 

mewa ipari törlőkendő ipar 4.0
A MEWA törőkendői négyféle változatban érhetők el (Kép forrása: MEWA)

 

A MEWA megosztáson alapuló „textilsharing” szolgáltatást nyújt, amelynek során felhasználói nagy nedvszívóképességű és alaktartó törlőkendőket vesznek igénybe. Használják, de nem birtokolják a törlőkendőket: bérleti díjat fizetnek érte. A bérleti díjas konstrukcióban teljes körű szolgáltatást kapnak, amely pénzügyileg jól tervezhető.

 

A kényes felület sem akadály

A törlőkendőket a MEWA könnyen mozgatható és szállítható, hermetikusan zárt edényekben (SaCon®) szállítja közvetlenül az üzemekbe. A tárolókban biztonságosan el lehet helyezni a használt kendőket. Nagyobb üzemek esetén több ilyen edényt helyeznek ki közvetlenül a felhasználás helyére. A MEWA gépkocsivezetői előre rögzített időpontokban begyűjtik és elszállítják a használt kendőket a mosodába. Ezzel egyidejűleg pedig kivisznek egy adag frissen mosott, tiszta törlőkendőt, hogy a gépeket és a szerszámokat továbbra is kíméletesen lehessen tisztogatni.

 

mewa ipari törlőkendő ipar 4.0
Szervezettség és biztonság. Ebben segít a MEWA SaCon® biztonsági tárolóedények használata (Kép forrása: MEWA)

 

Mi a helyzet a kényes felületekkel? Ez sem okoz gondot: a MEWA különböző törlőkendőtípusokat fejlesztett ki minden iparág számára. A négy különböző modell a mindenhol alkalmazható, robusztus, alaktartó, a durva szennyeződéseket, olajokat, zsírokat, oldószereket felszívó törlőkendőtől a puha, gyakorlatilag szöszmentes, mikroszálas, kényes felületeken alkalmazható változatig terjed. A négyféle törlőkendő közös tulajdonsága az óriási nedvszívóképesség és a felhasználói kényelem. A MEWA törlőkendőivel jól halad a munka, akár 3.0-ás, akár 4.0-ás ipari üzemről van szó.

 

Gyors és alapos munka

A törlőkendők fogása kellemes, tisztítóhatásuk kiváló, gyorsan és alaposan lehet velük dolgozni. A textilkendők használata nyomán nem maradnak papírdarabkák a felületeken. A biztonsági szempontok is fontosak: a SaCon® biztonsági tárolókban az olajos vagy könnyen gyulladó anyagokkal szennyezett törlőkendők sem kaphatnak lángra. Az edényekben a begyűjtésig rendezetten lehet tárolni a többször felhasználható kendőket. A MEWA ipari törlőkendőrendszere könnyen integrálható minden üzem és műhely folyamataiba.

A 4.0-ás rendszerre átálló ipari üzemek korunk legfontosabb globális elvárásainak: a fenntarthatóság és az erőforrásokkal történő maximális takarékoskodás elvének is megfelelnek. Ebbe a szisztémába illeszkedik a MEWA teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatása.