fbpx

Logisztikai cégekkel erősít a Maersk

Írta: Csomor Zsolt - 2021 szeptember 02.

Az A.P. Moller – Maersk bejelentette, hogy átveszi az amerikai Visible Supply Chain Management (Visible SCM) céget, 2021 utolsó negyedévében pedig a holland B2C Europe cég megvétele fejeződne be.

 

Ezzel új szintre léphet a Maersk

A Visible SCM csomagok kézbesítésével és logisztikával foglalkozik a B2C és az e-kereskedelmi szegmensben. Kilenc megrendelés-feldolgozó központja található az Egyesült Államokban. Naponta 200 ezer megrendelésért felel, évente pedig 200 millió csomagért. Képes 24 órás szállítást biztosítani az USA területének 75%-n, 48 órán belül pedig a 95%-n – számol be a Maersk.

 

konténer emelő targonca tehergépkocsi pótkocsi kamion
Kép forrása: Maersk

 

A tranzakcióval a cég képes lesz a Maersk ügyfeleinek „direct-to-consumer fulfillment” szolgáltatásokat, csomagkézbesítést, továbbá az ellátási lánc láthatóságát a komplex kínálatban biztosítja. Maga a globális tengeri operátor is beismeri, hogy a fúzió után „új kompetenciaszintet nyer az elektronikus kereskedelemben – hangsúlyozta Jared Starling, a Visible SCM vezérigazgatója. Annál is inkább, hogy a tevékenység bővítését szárazföldön hamarosan újabb átvétel is erősítheti. Az A.P. Moller – Maersk-hez fog hamarosan tartozni a B2C Europe egy logisztikai cég is, amely B2C megrendelések kiszállításával foglalkozik az öreg kontinensen – olvasható a trans.iNFO oldalán. A holland cég különösen nagy hangsúlyt fektet a határon túlnyúló szállítások kiszolgálására és kezelésére (kiskereskedőknek, nagy márkáknak, logisztikai operátoroknak, futároknak és 3PL operátoroknak).