Új nézőpontok a tendereztetéshez

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 szeptember 07.

Beruházni nem tudomány, csak elegendő forrás kell hozzá – az elmúlt években sokat finomodott ez a  közvélekedés. Már nemcsak az ajánlatokon szereplő végösszeg számít, hanem a hosszútávon jelentkező költségek egy része is mérlegre kerül. A QLM ügyfeleinek hosszú távú üzemeltetési és termelékenységi tapasztalataiból merítve további nézőpontokra tud rávilágítani ahhoz, hogy a beruházások még eredményesebbek legyenek.

 

Lépjünk túl a megszokotton – out of the box!

 

raktárépület kaloda ember spanifer

 

Tendereztetéskor ma már bevett szokás, hogy a döntési mátrix készítésénél bérleti konstrukció esetén figyelembe veszik  például a teljes körű karbantartási (full service) díjat is, mely lefedi  a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokat. Ennyivel vajon teljes képet kapunk a gépek üzemeltetése során felmerülő összes költségről? Gépbeszerzéskor számoltunk-e az eddigi tapasztalataink alapján bekövetkező töréskárok költségeivel? Alaposan körbejártuk-e azt a kérdést, hogy a kiválasztott gép munkahatékonyságban a legjobb választás-e számunkra? Gondoltunk-e arra, hogy egy jól megválasztott géppel az eredeti elképzelésnél egy vagy akár több eszközzel kevesebb is hatékonyan kiszolgálja a raktári operációt?

 

raktárépület raklap targonca

 

A QLM új nézőpontokkal segít e kérdések megválaszolásában. Megoldásokban gondolkozik, és a szóba jöhetők közül azt a technológiát javasolja, tervezi és kivitelezi, amelyik a megbízója számára hosszútávon a legkedvezőbb, azaz az adott raktári operáció hatékonyságát és működését maximálisan támogatja. Ennek a választásnak sarkalatos pontja, hogy a tendereztetési eljárás során az ügyfél a kellő információk birtokában, több tényezőt figyelembe véve hozhatja meg a tökéletes döntést.

Cikksorozatuk következő részeiben bemutatjuk, hogy beruházáskor milyen járulékos költségekre és tényezőkre célszerű előzetesen figyelni. Addig is nézzük az ígért új nézőpontok egyikét – vizuális formában! (Folytatás hamarosan! )