Ez aztán a „logisztikai” bravúr – csak nem jött be

Írta: Csomor Zsolt - 2021 szeptember 15.

Németországban összesen mintegy 140 kistehergépkocsival rendelkezett az a kettő közúti fuvarozással foglalkozó logisztikai vállalkozás, amely nem fizetett biztosítást a flottájuk legnagyobb részére.

 

rendőrautó rendőr tárcsa
Kép forrása: DPA

 

Csomagszállításra használták a furgonokat

A német rendőrség azután leplezte le a nagyszabású csalást, hogy az A656-os autópályán, Mannheim közelében rutinellenőrzés során megállítottak egy kisteherautót, amiről kiderült, hogy nem volt biztosítva.

A vállalatnál végzett vizsgálat során gyorsan rájöttek, hogy ez csak a jéghegy csúcsa volt – számolt be a verkehrsrundschau.de rendőrségi híradásokra hivatkozva.

A jelenlegi ismeretek szerint a járműveknek a többségét kivonták a forgalomból biztosítási fedezethiány miatt. A társasághoz közeli parkolóban végzett ellenőrzések során időközben még 32 járművet találtak. A járművek egyikén sem volt biztosítás, és mind ki volt vonva a forgalomból. Ezeket a teherautókat időközben lefoglalták, rendszámukat levették, a forgalmi engedélyüket bevonták – olvasható a trans.iNFO fordításában.

A két társaság ügyvezető igazgatójával szemben nyomozás indult a kötelező biztosításról szóló törvény megsértése, valamint az érintett biztosítótársaságok kárára történő kereskedelmi csalás gyanúja miatt.