fbpx

Díjazták a Procter&Gamble fenntartható csomagolását

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 10.

A Procter&Gamble elismerést kapott az idei „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” pályázaton. A vállalat a hajápolási termékeire kifejlesztett újratölthető csomagolási rendszerével nevezett, és hozta el a második helyezettnek járó díjat.

 

Európa-szerte 200 millió háztartás számára válik lehetővé a felelős fogyasztás

Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” arra ösztönzi az üzleti élet szereplőit, hogy társadalmi és környezeti befektetéseik kimutathatóan, mérhetően járuljanak hozzá a fenntarthatósághoz.

 


Kép forrása: Procter&Gamble

 

Az idei pályázatok elbírálása során az eddigieknél fontosabb szerepet kaptak a hatékony környezeti és társadalmi befektetések szempontjai és a Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals).

A P&G a Zöld egyensúly kategória második helyezettje lett az alumínium újrahasználható és újratölthető flakonok bevezetését bemutató pályázatával. A vállalat LCA (termékéletciklus kutatás, bölcsőtől bölcsőig) kutatásai alapján a termék ökológiai lábnyomának legnagyobb része a fogyasztói használatból származik, ezért célul tűzték ki, hogy új csomagolási rendszerükkel növeljék a fenntartható fogyasztást. A bevezetés eredményeképpen a Kantar Worldpanel adatai alapján Európában – így Magyarországon is – 200 millió háztartás számára válik lehetővé a felelős fogyasztás – olvasható a termekmix.hu oldalán.

Az új termékcsomagolás hosszabb távú alternatívát kínál, és többszáz milliós darabszámmal világelsőként ér el nagy tömegeket a hajápolás területén. Az alumínium palack 5 évig újrahasználható, majd utána újrafeldolgozható. A flakon idén Európa-szerte bevezetésre került a P&G hajápolási márkáinál (Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences és Aussie), és lehetővé teszi, hogy háztartások milliói 60%-kal csökkentsék a műanyag-fogyasztást a szokásos sampon-csomagoláshoz képest. Ez évente 300 millióval kevesebb új műanyag palackot és 10 ezer tonnával kevesebb szűz műanyag felhasználását jelenti.