fbpx

A hazai polcokon is megtalálható az újratölthető csomagolás

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 12.

A Procter & Gamble megváltoztatja a hajápolási márkáinak csomagolását, ami már hazánkban is elérhetők.  Ezzel az újratölthető fejlesztéssel az európai háztartások akár 60 százalékkal csökkenthetik műanyag fogyasztásukat.

 

„Töltsd újra, ami jó”

A P&G Beauty célja, hogy 2030-ra felére csökkentse a samponok és balzsamok csomagolásához használt szűz felhasználását. Jelenlegi terveik szerint ezt a célt már idén, 2021 végére elérik, amely így a csomagolás újrafelhasználásának lehetőségével együtt több mint 300.000 tonnával csökkenti a szűz műanyag felhasználását.

 

újratölthető palack csomagolás
Kép forrása: Procter & Gamble

 

„A „Töltsd újra, ami jó” elnevezésű újratöltő rendszerünk valódi változást hozhat bolygónk számára. Tisztában vagyunk vele, hogy termékeink számos felhasználója próbál egyre kevesebb hulladékot termelni, ezért örülünk, hogy már Magyarországon is segíthetünk nekik ebben” – mondta Justyna Ignasiak–Kretowicz, a P&G Beauty közép-európai kommunikációs igazgatója.

Ennek érdekében újratölthető palackokkal segítik az átállást. A palack 100 százalékban tartós alumíniumból készült, amely több mint 5 évig újratölthető, és teljes mértékben újrafeldolgozható – olvasható az origo.hu oldalon. Az egy anyagból álló PE laminátumból készült utántöltő tasakok 60 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaznak, valamint ez az anyag is teljesen újrahasznosítható.

Statista adatai szerint 2019-ben a világon 368 millió tonna műanyagot termeltek. Ennek a mennyiségnek pedig egyre nagyobb hányada végzi az óceánokban.