fbpx

Ezzel rengeteg műanyag hulladéktól menekül meg a bolygó

Írta: Csomor Zsolt - 2022 január 31.

A Grupo Modelo sörfőző cég 4 millió dollárt fektetett be új, szál alapú CanCollar Eco csomagolásba a mexikói Quintana Roo városában. A környezetbarát csomagolásra való átállással a vállalat évente 100 tonnával kevesebb műanyag hulladékot termel.

 

Csak minimális mennyiségű csomagolóanyagot, fenntartható módon

A környezetbarát beruházás a WestRock hullámkarton csomagolóipari vállalattal és a Grupo Gondival, az újrahasznosított papír és karton csomagolásokat gyártó céggel közösen valósul meg.

 

sörösdoboz sör csomagolás
Kép forrása: Grupo Modelo

 

A cél, hogy a sörgyártó vállalat a Quintana Roo-ban gyártott összes dobozáról eltüntesse az összefogó műanyag gyűrűket, és azt papíralapúra cserélje, amely csak egy kartonkapocs segítségével tartja össze a dobozok felső részét. Ezzel a kezdeményezéssel a Grupo Modelo évente 100 tonna műanyag hulladékot von ki a termeléséből, és összesen 335 tonna csomagolási hulladékot vonhat ki – olvasható a Packaging Gateway oldalán.

A CanCollar Eco, az újrahasznosítható kartonból készült innovatív csomagolás a legkevesebb anyagot használja fel ahhoz, hogy sörösdobozainkat az ellátási láncon keresztül biztonságosan tartsa – mondta Soqui Calderon, a Grupo Modelo fenntarthatósági regionális igazgatója.

 

Összeállította: Csomor Zsolt