fbpx

Zseniális italos kartondobozt dobott piacra a SIG

Írta: Csomor Zsolt - 2022 február 01.

A svájci SIG Combibloc Group Ltd. csomagolóanyag-gyártó vállalat alumínium felhasználása nélkül fejlesztett ki aszeptikus italos kartondobozt. A vállalat szerint az innovatív csomagolás alkalmas oxigénérzékeny termékekhez is, mint gyümölcslevekhez, nektárokhoz, ízesített tejhez vagy növényi alapú italokhoz.

 

Ezzel az innovációval tovább csökkent a SIG karbonlábnyoma

Az új fejlesztés, a SIGNATURE EVO a vállalat fenntartható csomagolási megoldásainak portfóliójához tartozik. A SIG korábban is fejlesztett alumíniummentes aszeptikus kartondobozt: a combibloc ECO PLUS 2010-es piaci bevezetése az alumíniumfólia zárórétegének elhagyásával 27 százalékkal csökkentette a szén-dioxid-kibocsátást a szabványos SIG csomagolóanyagokhoz képest.

 

italos kartondoboz dobozos ital italdoboz
Képek forrása: SIG

 

A 2017-ben piacra vezetett A SIGNATURE 100 ezt az értéket tovább csökkentette, ami 58 százalékkal alacsonyabb szénlábnyomot jelent a szabványos SIG csomagolóanyaghoz képest. A felhasznált polimerek 100 százalékban megújuló, erdő alapú anyagokhoz kapcsolódnak egy tanúsított tömegmérleg-rendszeren keresztül.

A cég arra számít, hogy legújabb fejlesztése, a SIGNATURE EVO még tovább csökkenti a vállalat karbonlábnyomát, amit egy független, kritikusan megvizsgált életciklus-értékelő tanulmány is megerősít – olvasható a SIG oldalán.

A SIGNATURE EVO csomagolóanyagok az alumíniumfólia záróréteget tartalmazó szabványos aszeptikus kartonokhoz hasonló tulajdonságokkal biztosítják, hogy még az oxigénre érzékeny termékek is hosszú ideig védve legyenek, hűtés nélkül. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a környezeti előnyöket még több étel- és italkategóriába vigyék be.

A SIGNATURE EVO kezdetben combiblocMini adag méretű formátum jelenik meg, amit a későbbiekben más formátumokra is kiterjesztenék.

 

italos kartondoboz narancs asztal szék férfi nő gyerek

 

A SIGNATURE EVO alkalmas az oxigénre nem érzékeny (például UHT tej) és az oxigénérzékeny termékekhez (gyümölcslevek, nektárok, ízesített tej vagy növényi alapú italok) egyaránt.

 

Összeállította: Csomor Zsolt