Változik a csomagolás?

Írta: Csomor Zsolt - 2022 február 07.

A Dreher Sörgyárak számára a kezdetek óta fontos a hagyományok tisztelete, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos innovációra és megújulásra is. Ez a szemlélet köszön vissza az új, könnyen felismerhető arculatban, csomagolásban, amelyet a teljes Dreher termékcsalád megkapott.

 

Első pillantásra felismerhetők az egyes termékek

A Dreher Sörgyárak egy meghívásos tenderre hívta a legnagyobb magyar és nemzetközi ügynökségeket, hogy a csomagolás design 2019-es frissítése után újraszabják a Dreher és a Dreher 24 új arculatát és kreatív platformját is. A tendert végül az angliai The Purple Agency nyerte el. A többszörös díjnyertes marketingügynökség az Egyesült Királyság mellett jelen van Németországban, Olaszországban, Mexikóban és Brazíliában is, anyavállalatukon keresztül pedig további 65 országban.

 

sör sörösdoboz sörösüveg laptop
Kép forrása: Dreher Sörgyárak

 

A Purple csapata a Dreher logóban szereplő háromszögből kezdett el építkezni az új vizuális elemek kialakításánál. Ez a forma visszautal a dreheri hagyományokra, ugyanakkor letisztultan modern. A kreatívokon a kinagyított háromszögben jelenik a Dreher saját hangulatfotója, mindig az adott termékhez és alkalomhoz illően. A kép mellett a színeket is az adott fókuszban lévő termék határozza meg. Ez a Dreher esetében egyértelműen a zöld, a variánsoknál azonban változik. Az IPA, a Bak, a Hidegkomlós, a Meggy és az Áfonya úgy színesíti az arculatot, hogy közben egységes marad. Így egymástól eltérőek, ugyanakkor első pillantásra felismerhetők maradnak a vizuális elemek. A termékek 2019-ben bemutatott csomagolását nem befolyásolja az új kreatív képi világ – olvasható a termekmix.hu oldalán.

 

Összeállította: Csomor Zsolt