fbpx

A Skodánál csomagolóanyag adja az autóülés alapját

Írta: Transpack-2022/I. lapszám cikke - 2022 március 13.

A Skoda a tisztán elektromos ENYAQ iV belső terénél a hagyományos felszereltségi változatokat egy Design Selection kínálattal váltotta fel.

A cseh autógyártó gyapjúszálak és eldobható PET-palackokból készült újrahasznosított poliészter kombinációjából alkotta meg a Design Selection LODGE összeállításának üléskárpitját. A beszállítókkal és a tudományos közösség képviselőivel együttműködve a vállalat olyan, a sorozatgyártásban is alkalmazható anyagokon dolgozik, amelyek előállítása fenntartható módon történik, újrahasznosíthatók és tartósak.

A jövőben a ŠKODA AUTO beszerzési folyamatai során még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a körkörös gazdaságra a teljes értéklánc mentén. A gyártás során újrahasznosított PET-palackokból és gyapjúból készül a kárpit. A palackokat ledarálják, megolvasztják, és granulátumot készítenek belőle. Ezt használják fel strapabíró fonalak készítésére, és 6 ezer ilyen szálból áll össze a Skoda belső terének tervezői által megálmodott, ellenálló anyag. Ezt utána mossák és szárítják, ezzel biztosítva a kívánt stabilitást.

skoda