fbpx

Egyedi címkéket 80%-kal gazdaságosabban

Írta: Barna Ferenc - 2022 szeptember 14.

A termékcímkéket gyártó Harangpack Kft., a 286 millió forint értékű eszközfejlesztéssel növeli gyártói kapacitását, ehhez 200 millió forint támogatást nyert el a cég a Gazdaságfejlesztő és Innovatív Operatív Program (GINOP) Plusz pályázatán.

Egyedi címke
Mezőgazdasági termék egyedi címkéje (fotó: Harangpack Kft.)

Félrotációs ofszet címkenyomó

A projekt részeként már több gépet beszereztek, köztük egy félrotációs ofszet címkenyomót, amellyel a Magyarországon elterjedt nyomdatechnikánál akár 80 százalékkal gazdaságosabban lehet egyedi kivitelű címkéket nyomtatni – olvasható a cég MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A beruházást, amelynek része a dolgozók képzése is, 2023 decemberére zárják le. A fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak a vállalkozás munkahelyeinek megőrzéséhez, illetve az 54 fős dolgozói létszám gyarapításához.

Csomagoló- és egyedi címkék

A 2006-ban alapított kerekegyházi székhelyű Harangpack Kft. egyedi élelmiszeripari csomagolócímke és egyéb jelölőcímke gyártásával, továbbá előregyártott mérlegcímke gyártásával foglalkozik. Jelen vannak a hazai kézműves iparban is, például egyedi borászati, sörös- és kozmetikai címkék fejlesztésével és gyártásával.

Több mint 200 partnerrel dolgoznak a gyógyszeripar, húsipar-élelmiszeripar, vegyipar, étrend kiegészítők, fitness termékek, kézművesipar termék előállítói közül.

Az egyedi boroscímkéknek nagy a szerepe a kereskedelemben, szép példákról már jelent meg portálunkon tudósítás.

Forrás: MTI