fbpx

Raktáros, boltos: itt 30-40 százalékkal nőtt a fizetés!

Írta: Kohout Zoltán - 2023 január 05.

Raktáros, eladó – a tavalyi harmadik béremelés(!) januártól érvényes. Mezzel már majdnem eléri a félmilliót a havi kereset az Aldi áruházaiban, de egyes pozíciókban a 600 ezret súrolja a fizetés.

Három ütemben óriási bérnövekedés

Az Aldi Magyarország tavaly egy éven belül a harmadik béremeléséről döntött, a vállalat januártól 10 százalékkal növeli az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben dolgozók fizetését – tájékoztatta az áruházlánc közleményében az MTI-t. A cég idén januárban 8 százalékkal emelte meg minden munkavállalója fizetését, júliusban pedig pozíciótól függően 8-19% közötti bérfejlesztést valósított meg. A legtöbb dolgozó bére egy év leforgása alatt 26-37 százalékkal emelkedett.

A vállalat a tervezettnél jóval több, csaknem ezer új munkahelyet hozott létre a kereskedelem, a logisztika, az informatika és az ügyvitel területén egy év alatt, ami közel 30 százalékos létszámbővülésnek felel meg.

A raktárosoké is közelíti a havi 600 ezret

Az Aldi sávos rendszerben honorálja munkatársai lojalitását: minél tovább dolgozik ott egy munkavállaló, annál magasabb bérsávba kerül. Az újonnan belépő áruházi dolgozók kezdőbére 8 órás munkaviszony mellett január 1-jétől üzlettípustól függően havi bruttó 430-473 ezer forintra nő, de e pozícióban a legmagasabb bér bruttó pár ezres híján 600 ezer forint lesz.

Hasonlóan jól keresnek a biatorbágyi központi raktár logisztikai dolgozói. Az ő kezdőfizetésük a minimálbér több mint kétszeresére (havi bruttó 477 ezerre), a 6. évtől bruttó 553 ezerre nő. E szegmensben az elérhető legmagasabb fizetés ugyancsak nem marad el sokkal a havi 600 ezertől: bruttó 574 ezer.

Nem járnak rosszul persze a menedzserek sem, akik a minimálbér hétszeresét kapják.

CÍMKÉK