fbpx

Egyszer használatos műanyagtermékek tréninget szervez a CSAOSZ

Írta: Csomor Zsolt - 2023 január 18.

Az egyszer használatos műanyagtermékek uniós irányelvi szabályozása nagyon összetett. A 301/2021-es „tiltó” kormányrendelet idén megváltozott, a 349/2021-es kormányrendelet szerint pedig 2023. március 1-jéig a kötelezetteknek bevallást kell készíteniük. De kik is ők és mire vonatkozik az adatszolgáltatási kötelezettség? Ebben szeretne segíteni a Csomagolási és Anyagmozgatási Szövetség a február eleji tréningjével.

műanyag evőeszköz pohár kanál

Vészesen közeleg a bevallási határidő, várja felkészülten!

Az egyszer használatos műanyagtermékekre vonatkozóan a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) az ismereteket frissítő, valamint a közelgő feladatokat áttekintő, értelmező, a csomagolási szakterületre koncentráló tréninget szervez 2023. február 7-én (kedden) 10:00 órai kezdettel.

A tréningen személyesen (korlátozott számban 8 fő) vagy online formában lehet részt venni.

Online részvétel esetén a regisztráció alapján a CSAOSZ a tréninget megelőzően küldi meg a belépéshez szükséges Zoom linket.

Személyes részvétel esetén a tréning helyszíne: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 14. fszt. 007.

A programon a „SUP” rendelkezés ismétlő jellegű áttekintését Gönci Beáta és Nagy Miklós, a CSAOSZ munkatársai tartják. A bevalláskészítéssel kapcsolatos elvárások ismertetésére pedig a Pest vármegyei Kormányhivatal vezető munkatársát szeretnék megnyerni. A program négy tanórányi időtartamra tervezett.

A program célja, hogy az egyszer használatos műanyagtermékek szabályozásával foglalkozó munkatársak tudását naprakészen tartsa, és a kérdéseikre választ kaphassanak.

Kiemelten tárgyalni tervezett témakörök

  • a SUP irányelv termékkörökre vonatkozó rendelkezések ismétlése,
  • a 301/2021 kormányrendelet módosításának rövid értékelése,
  • a 349/2011 kormányrendelet áttekintése,
  • a 349/2011 kormányrendeletből adódó (bejelentkezési), bevallási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos feladatok értelmezése.

Jelentkezési határidő: 2023. február 3-án péntek délig.

A jelentkezéseket válaszemailben, a résztvevő nevének, elérhetőségének, a vállalat számlázási címének és adószámának (szükség esetén a megrendelésszám (PO szám) megadásával juttassa el a [email protected] címre.

A részvételi díj CSAOSZ tagvállalatok és az ÖKO-Pannon Kft. partnereinek munkatársai számára 16 000 forint+áfa/fő, nem CSAOSZ tagvállalatok munkatársai számára pedig 19 000 forint+áfa/fő.