fbpx

Naprakész ismeret a környezetvédelmi termékdíj változásairól

Írta: Csomor Zsolt - 2023 január 14.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) hibrid formában tart tréninget, amely a változással érintett környezetvédelmi termékdíj törvényre és az ugyancsak módosított végrehajtási kormányrendeletre fókuszál elsősorban csomagolási megközelítésből, de bepillantást ad a hivatalosan még ki nem hirdetett kiterjesztett gyártói felelősség szabályozásba is.

hulladéktelep szeméttelep bála

Naprakész ismereteket szerezhet a rendezvényen

A hazai hulladékgazdálkodás teljes körű átalakításáról döntött a Parlament. A változások nemcsak a hulladék-, de a környezetvédelmi termékdíj törvényt is érintették. 2023. július 1-jétől már a jelentősen átalakított termékdíj törvény mellett a kiterjesztett gyártói felelősség rendszerét is alkalmaznia kell a kötelezetteknek. A CSAOSZ a változásokat bemutató, a megszerzett tudást szinten tartó tréninget szervez 2023. február 1-én (szerdán) 10:00 órai kezdettel.

A tréningen személyesen (korlátozott számban, 8 fő) vagy online formában lehet részt venni.

Online részvétel esetén a regisztráció alapján a CSAOSZ a tréninget megelőzően küldi meg a belépéshez szükséges Zoom linket.

Személyes részvétel esetén a tréning helyszíne: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 14. fszt. 007.

Az előadást „állandó” a Szövetség állandó szakértője, Debreczeni László tartja. A programot Nagy Miklós, a CSAOSZ főtitkára moderálja. A program négy tanórányi időtartamra tervezett.

A program célja, hogy a környezetvédelmi termékdíjjal foglalkozó munkatársak tudását naprakészen tartsa, és kérdéseikre választ kaphassanak – olvasható a CSAOSZ közleményében.

Kiemelten tárgyalni tervezett témakörök:

  • az évközi törvényi változásból következő és várható feladatok,
  • a forgalomba hozatal fogalmának pontosítása,
  • vámtarifaszám hatályos időállapota,
  • biológiailag lebontható műanyagok,
  • egyes jogintézmények (nyilatkozattétel, mg. őstermelő) megszűnése stb.

Jelentkezési határidő: 2023. január 30-án hétfő délig.

A jelentkezéseket válaszemailben, a résztvevő nevének, elérhetőségének, a vállalat számlázási címének és adószámának (szükség esetén a megrendelésszám (PO szám) megadásával juttassa el a [email protected] címre.

Részvételi díj:

  • CSAOSZ tagvállalat munkatársai számára 16 000 forint+áfa/fő,
  • nem CSAOSZ tagvállalat munkatársai számára 19 000 forint+áfa/fő.

Összeállította: Csomor Zsolt