fbpx

Ösztöndíjakat ad a Mercedes-Benz

Írta: Kristóf Imre - 2023 január 20.

A márka a világ legértékesebb autója, egy Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé árveréséből származó bevételt a beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram támogatására ajánlja fel. A globális ösztöndíjprogram támogatásával segítik a fiatalok fenntarthatósági törekvéseit Magyarországon is.

beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram
beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram

Magyarországról is várják a jelentkezőket

A kezdeményezés egy globális ösztöndíjprogram, amely évente akár 1000 fiatalnak nyújt támogatást olyan projektek kidolgozásához és elindításához, amelyek mérhető előnyökkel járnak a környezet és a társadalom számára a környezeti fenntarthatóság és a szén-dioxid-mentesítés területén. Az ösztöndíjprogram első szakasza három régióban – Indiában, Dél-Afrikában és több európai országban, köztük Magyarországon – kerül bevezetésre, az ott élő fiatalok programba való jelentkezése a mai kihirdetéstől elérhető. A programot a The DO School Fellowships független német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítja meg.

135 millió euró

1955-ös SLR Uhlenhaut Coupé
1955-ös SLR Uhlenhaut Coupé

Az ösztöndíj induló tőkéjének biztosítása érdekében a Mercedes-Benz rekordáron, 135 millió euróért árverezte el a világ legértékesebb autóját, egy 1955-ös SLR Uhlenhaut Coupét. „Globális vállalatként és luxusmárkaként a felelősségünk nem ér véget a gyárkapuknál. A 300 SLR Uhlenhaut Coupé – a történelem legértékesebb autójának – árveréséből származó bevétel felajánlása lehetőséget ad számunkra, hogy valami még értékesebbet támogassunk: a fenntartható változást. A beVisioneers célja, hogy releváns hatást érjen el, amely a fiatal résztvevők, a helyi közösségek és a környezet javát szolgálja. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyedülálló kezdeményezés mögé állhatunk, amely az innovátorok új és sokszínű generációját támogatja” – mondta Renata Jungo Brüngger, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának integritásért és jogi ügyekért felelős tagja.

Jelentkezni így lehet:

A Mercedes-Benz évről évre adományokból finanszírozza majd a programot, és emellett főszponzorként is fellép. A beVisioneers koncepcióját a The DO School Fellowships német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítja meg. A beVisioneers – a 2023. januári, első ösztöndíjpályázati felhívást követően – 2023 júniusában indul, és kezdetben három régióból várják a jelentkezőket: India, Dél-Afrika és néhány európai ország (Németország, Lengyelország, Magyarország, Dánia, Svédország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság). Jelentkezni a www.bevisioneers.world weboldalon keresztül lehet.

Akár 1000 fiatal támogatása évente

Az elkövetkező években a beVisioneers évente akár 1000 fiatalt is támogatni fog. A program ösztöndíjasai olyan 16-28 éves innovátorok lesznek, akik ígéretes, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleteket tudnak prezentálni. A különböző háttérrel rendelkező támogatottak a The DO School által kerülnek kiválasztásra. A programba való bekerüléshez a pályázóknak olyan megvalósítható projektötletet kell bemutatniuk, amely mérhető pozitív hatást gyakorol a környezetre és ideális esetben a pályázó helyi közösségére. A The DO School szakértői egy átfogó, 12 hónapos intenzív képzési és készségfejlesztési programot biztosítanak az ösztöndíjasoknak, amelynek középpontjában a vezetői készségek, a vállalkozói szellem és a fenntarthatóság állnak. A 12 hónapos hibrid tanulási időszak alatt a programban résztvevőket egy személyes mentor is segíti, míg a The DO School által kiválasztott szakértők egyéni vagy csoportos találkozókon adják át tudásukat és szakmai tapasztalataikat. Az ösztöndíj magában foglalja a projektfinanszírozáshoz való hozzáférést és szükség esetén pénzügyi támogatást is nyújt. A mentorálás és a szakértői támogatás az első év után is folytatódik az ösztöndíjasok folyamatos projekt- és vezetői fejlődésének részeként. A beVisioneers hosszú távú célja a világ minden tájáról származó ösztöndíjasok, mentorok és szakértők befogadó és hatékony globális közösségének kiépítése, akik egyenrangú félként és partnerként dolgoznak együtt a pozitív környezeti változások eléréséért.

Forrás: Mercedes-Benz Hungária Kft.

További információ:
www.group-media.mercedes-benz.com