fbpx

Kettő az egyben környezetkímélő szolgáltatás – Mewa módra

Írta: Csomor Zsolt - 2023 február 10.

A Mewa ipari törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegeket is tartalmazó rendszerében nincs szükség az eszközök megvásárlására és tárolására, így a szolgáltatást igénybe vevő üzemek, felhasználók, de a berendezések és a környezet is profitál.

Következetesen csökkenti a környezetterhelést

A Mewa minden ízében átgondolt, többszöri felhasználásra épülő rendszert fejlesztett ki, amely következetesen csökkenti a környezetterhelést. Az ipari törlőkendőket és az olajfelfogó szőnyegeket megfelelő mennyiségben és minőségben szállítják ki a felhasználóknak. Az üzemek számára ez azt jelenti, hogy innen kezdve nem kell az eszközök beszerzésével, raktározásával, a kapcsolódó munkabiztonsági kérdésekkel és környezetvédelmi előírásokkal bajlódniuk.

kerék lengéscsillapító gumiköpeny abroncs férfi
A Mewa törlőkendői és olajfelfogó szőnyegei teljes körű szolgáltatás keretében vehetők igénybe

Megosztáson alapuló tisztaság

A Mewa ipari törlőkendői az ipar, kézművesipar és a műhelyek igényei alapján négy változatban rendelhetők: extrém strapabíró, érzékeny felületekre ajánlott, kiemelkedő nedvszívó hatású vagy mikroszálakból készült, nem bolyhozó változatban – olvasható a Mewa közleményében.

A Mewa egyeztetett időpontokban szállítja ki a frissen mosott törlőkendőket, egyúttal begyűjti a piszkosakat. Az elszállított kendőket környezetkímélő módon kimossák, a tönkrement darabokat cserélik. Mivel a használt kendők veszélyes anyagokat is tartalmazhatnak, ezért légmentesen záródó biztonsági edényekben (SaCon) tárolják azokat.

A Mewa kendőit akár ötvenszeri mosás után is fel lehet használni. Különleges rendszer takarékoskodik a vízzel, ami a mosás vízigényét a szokásos eljárásokéhoz képest ötven százalékkal mérsékeli.

férfi raktár csarnok edény
Légmentesen záródó biztonsági edény (képek forrása: Mewa)

Olajteknő – textilből

A Multitex olajfelfogó szőnyeg 58×88 cm-es méretével egészen szűk helyekre is befér, és megbízhatóan óvja a padlózatot a lecsöpögő motor- és hajtóműolajoktól, oldószerektől, hűtőfolyadékoktól és lúgoktól. Ha nagyobb felületet kell megvédeni, a szőnyegek egyszerűen egymás mellé helyezhetők. Egy szőnyeg villámgyorsan három liter folyadékot is képes elnyelni. Ez a tulajdonsága ideálissá teszi emelőberendezéseken, szivattyúkon vagy csőrendszereken végzett munkákhoz, de le lehet tenni olajos szerszámok vagy alkatrészek alá, vagy alkalmazható elővigyázatosságból. A Mewa olajfelfogó szőnyegei ugyancsak teljes körű szolgáltatás keretében rendelhetők.