fbpx

Ezt a bort a vitrinbe is megvennénk, olyan jó a csomagolása

Írta: Kohout Zoltán - 2023 február 17.

…ráadásul nemcsak a csomagolása különleges, hanem az alapanyagai is: nem leszel tőle másnapos.

bor csomagolás

Virágillat, speciális főzés, kényelmes józanodás

Jingzhouban, Kína híres történelmi és kulturális városában készül kiváló minőségű vöröscirokból, friss rózsákból és a Jangce folyó vizéből készül a Hongliangye. A Jianghan-síkságot átszelő a Hudu folyó partjának egyedülálló természeti környezeti adottságai mellett a gondosan főzési eljárás, az egyedi, hagyományos technikák és az élelmiszer-adalékanyagok hozzáadásának mellőzése még nem is minden. A bor elegáns illata és különleges hatása a virágok frissítő illóolajainak köszönhető. Vélhetően mindezeknek szerepük van abban, hogy ivás után kilégzéskor kellemes rózsaillat érezhető, az italtól pedig nem jelentkezik a máskor menetrendszerű, kellemetlen másnaposság.

bor csomagolás

Kulturális örökség

A Huqiao Winery·Flower Brew a Hubei Hongliangye Wine Co., Ltd. különleges terméke. A Huqiao márka, a Hongliangye bejegyzett védjegye Jingzhou egyik legkorábbi márkája, és a Hongliangye hagyományos főzési technikája felkerült Jingzhou város szellemi kulturális örökség listájára.

Szokás viccelődni azzal, hogy némely élelmiszer, ital olyan szép, hogy inkább a vitrinben hagynánk ahelyett, hogy elfogyasztjuk. Hát, ez a kínai borkülönlegesség ilyen. A bor csomagolásterve egyébként a Wang Zhengmin munkája: ők egy Kínában működő márka- és csomagolástervező stúdió. Mint a képeken látszik, a hatüveges karton-hordozó őrzi a termék alapanyagait termő vidék eredeti hangulatát. Az egyes palackok pedig a termék tradicionális, kézműves voltát demonstrálják. Ráadásul a csomagolásnak része a gyönyörű kínai írásjelekkel díszített pohár- vagy palackalátét is.