fbpx

Több mint 400 milliós támogatás a fejlesztéshez

Írta: Barna Ferenc - 2023 május 31.

A szegedi RotaPack Zrt. a folyamatosan növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében csomagolástechnológiáját több mint 400 millió forint támogatás segítségével fejlesztette.

Fóliagyártás
A cég a csomagolófólia-, illetve a sztreccsfóliagyártásban tölt be jelentős szerepet (fotó: RotaPack Zrt.)

Professzionális szintű csomagoló anyagok

A vállalat a fejlesztéshez 411,6 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi Terv Plusz programban. A projekt fő eleme egy 470 kilowatt teljesítményű napelem felszerelése volt, valamint korszerűsítették az üzem világítását is.

Ennek köszönhetően a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi építmény energiafogyasztásának csökkentése valósul meg. A cég által gyártott csomagoló anyagok magasabb, professzionális szintű, a vevői igények teljeskörű kielégítése érdekében a meglévő eszközpark bővítésére, korszerűsítésére, valamint egy stratégia és üzleti terv elkészítésére is sor került a fejlesztés eredményeként.

Évente húszezer tonna

A szegedi cég 1990-ben alakult, a tájékoztatás szerint jelenleg vezető szerepet tölt be a csomagolófólia-, illetve a sztreccsfóliagyártás magyarországi piacán.

A RotaPack Zrt. által gyártott sztreccs-, Ecostretch- és zsugorfóliát számos ipari termelő, élelmiszer előállító és forgalmazó (FMCG) használja. A vállalat termelési kapacitása éves szinten eléri a húszezer tonna fóliát. A cég Magyarországon kívül 19 európai ország piacán van jelen.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a RotaPack Zrt. tavalyi nettó árbevétele 12,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 11 milliárd forint. A társaság 2022. évi adózott eredménye 786,2 millió forint volt, míg 2021-ben 393,6 millió forint nyereséggel zárt.

A hatékony és környezettudatos megoldásokra égető szükség van az ipari fóliázás terén, tehát a fejlesztés aktuális kérdés ebben a szegmensben.

Forrás: MTI