fbpx

Jubilál a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny

Írta: Csomor Zsolt - 2023 június 16.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) negyvenedik alkalommal hirdeti meg a Csomagolási Világszövetség (WPO) által nemzeti rendezvényként elismert HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt.

Cél a csomagolóipar fejlődésének önzetlen segítése

A HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny célja a hazai csomagolóipar fejlődésének önzetlen segítése, fórum teremtése az új fejlesztésű csomagolóanyagok, csomagolóeszközök és csomagolási segédanyagok, valamint csomagolási megoldások hazai megismertetésének és elterjesztésének elősegítésére. A fejlesztésben közreműködők számára pedig szakmai elismerés és megbecsülés kifejezése.

A verseny alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének nemzetközi szintű megmérettetésére is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség (WPO) WorldStar versenyéhez.

A HUNGAROPACK 2023 két kategóriában kerül lebonyolításra:

– fogyasztói, valamint gyűjtőcsomagolás, illetve

– szállítási csomagolás.

Mindkét kategóriában lehet pályázni sorozatgyártási technológiával előállított, illetve rendszeres forgalomba bevezetett:

– kész, terméket tartalmazó csomagolással, annak forgalomba hozott formájában, tehát a szükséges jelölésekkel ellátva, továbbá

– csomagolóanyaggal, amennyiben az közvetlenül felhasználható termékek burkolására, egységbefogására, díszítésére vagy a külső hatások elleni védelemre (pl. fóliák, fóliatársítások stb.),

– csomagolóeszközzel (pl. doboz, zacskó, láda, palack stb.), amelyekből önállóan vagy szükség szerint

– csomagolási segédanyaggal (párnázóanyagok, záróelemek, címkék, rakodólapok stb.) alakítható ki a csomagolás.

Régi termék fenti időszakban megújított, továbbfejlesztett csomagolásával is lehet pályázni.

A nevezések beérkezési határideje: 2023. július 30.

A mintadarabokat a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség címére (1072 Budapest VII., Nagy Diófa utca 14., fszt. 7.) várják, előzetes egyeztetést követően.

A versennyel kapcsolatos bővebb információról, jelentkezési feltételekről és az értékelésről IDE klikkelve tájékozódhat.