fbpx

40 éves évfordulót ünnepel a logisztikai szolgáltató

Írta: Csomor Zsolt - 2023 június 15.

A cargo-partner idén ünnepeli alapításának 40. évfordulóját. A bécsi nemzetközi repülőtér kis légi árufuvarozási cégéből 40 országban több mint 4000 munkatársat foglalkoztató globális logisztikai szállítmányozóvá fejlődő vállalat az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan növekedett, és újabbnál újabb innovációkkal bővítette szolgáltatásainak portfólióját.

Alapítás Bécsben, majd terjeszkedés Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában

A cargo-partner a 40. évfordulója alkalmából világszerte különböző rendezvényeket szervez ügyfelei és munkatársai számára. A cargo-partner számos leányvállalata is évfordulót ünnepel idén, többek között a 30 évessé váló szlovák és cseh, a 25 évessé váló lengyel és horvát, valamint a 15 évessé váló thai és szingapúri irodák. De a cég 2024-ben sem marad események és ünneplés nélkül, hiszen a magyarországi iroda jövőre ünnepeli fennállása 30. évfordulóját.

A cargo-partner légi szállítmányozó cégként indult 1983-ban a bécsi repülőtéren, mindössze öt munkatárssal. A vállalat rövidesen elkezdte bővíteni szolgáltatásainak portfólióját integrált légi és tengeri szállítmányozási megoldásokkal, amelyeket azóta is folyamatosan növekvő kamionos partnerhálózat támogat.

épület raktár facsemete úttest
Képek forrása: cargo-partner

Európa 1989-es újraegyesítését követően a cargo-partner az osztrák vállalatok körében az elsők között ismerte fel a Kelet-Európában rejlő piaci potenciált, és elkezdett terjeszkedni az Ausztriával szomszédos országokban. A logisztikai vállalat 1993 óta egyre erősebben van jelen Ausztrián kívül is: kezdetben Pozsonyban, Prágában és Budapesten nyitott irodát, majd Európa más nagyvárosaiban is.

A cargo-partner 2001-ben létesítette első fióktelepét az Egyesült Államokban, majd 2004-ben a távol-keleti hálózatát bővítve megnyitotta tajvani irodáját. Napjainkban több mint 40 országban és 160 irodában közel 4100 munkatárssal képviselteti magát világszerte.

Innovatív infologisztikai megoldások

A cargo-partner 2000-ben vezette be SPOT Visibility & Collaboration Platformjának első verzióját, idejekorán felismerve, hogy a digitalizáció hamarosan kritikus sikertényezővé válik az iparágban. Az egyszerű nyomon követési eszközként induló rendszer azóta átfogó ellátásilánc-menedzsment platformmá fejlődött, és funkciói a rendelés- és szállításkezeléstől kezdve, a raktárkezelésen és jelentéskészítésen át, a csomagfeladásig terjed.

2020-ban létrehozták a „Digital Office”-t, hogy a fuvarozási folyamat elejétől végéig kiváló ügyfélélményt nyújtson.

épület fa szélkerék
Képek forrása: cargo-partner

Stratégiai összpontosítás a raktározásra

Az elmúlt évtizedben a cargo-partner stratégiai hangsúlyt fektetett a raktározásra, és sikeresen létrehozta szolgáltatási portfóliójának harmadik és gyorsan növekvő fő pillérét, a szerződéses logisztikát. Európában, Ázsiában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban található több mint 300 000 m² raktárterületével a cargo-partner a világ összes jelentős logisztikai területén jelen van.