fbpx

Jelentős fejlesztést hajtott végre a csomagolóanyag-gyártó

Írta: Szerkesztőség - 2023 július 17. -Hirdetés

A Pro-Form Kft. projektzáró rendezvényt tartott, ahol ismertette a 2021-ben elnyert pályázatát. Ennek keretében a csomagolóanyag-gyártó technológiafejlesztést és technológiai kapacitásbővítést növelő gépeket, berendezéseket szerzett be.

Nagy teljesítményű préslégformázókat is üzembe helyeztek

A Széchenyi Terv Plusz program keretében a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi Kft. komplex technológiafejlesztési és kapacitásbővítő beruházást valósított meg, melynek címe: „Technológiafejlesztés és technológiai kapacitások bővítése, valamint ingatlan-korszerűsítési pályázat a Pro-Form Kft-nél”. A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 program keretében a Pro-Form Kft. 334,23 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Helmajer László
Helmajer László, a Pro-Form Kft. cégvezetője

A projektnek több célkitűzése is volt, amelyek nagyobb része technológiafejlesztést és technológiai kapacitásbővítést célzó eszközbeszerzések, valamint a Pro-Form Kft. ecseri telephelyén lévő ingatlan kőzetgyapotlemezes hőszigetelése volt, továbbá üzleti szaktanácsadási szolgáltatásokat kívántak igénybe venni a pályázat segítségével – ismertette Helmajer László, a Pro-Form Kft. cégvezetője.

A rendezvényen a cég és a pályázati projekt bemutatása után a megvalósítási helyszín bejárására került sor.

dolgozók
Képek forrása: Pro-Form Kft.

A bemutató során a vendégek megismerhették a projekt keretében beszerzett gépeket, berendezéseket, különös tekintettel a nagyteljesítményű préslégformázó gépekre, amelyek igen jelentős kapacitásnövekedést és technológiai korszerűsítést eredményeznek a Pro-Form Kft-nél. Olyan eszközöket is üzembe állítottak a projekt részeként, amelyek a gyártási-, újrahasznosítási-, csomagolási– és logisztikai folyamatokat támogatják.

Összeállította: Csomor Zsolt