fbpx

Képzéssel reagál a logisztika az akkumulátorgyárakra

Írta: Kohout Zoltán - 2023 augusztus 24.

Súlyos viták övezik az akkumulátorgyártás hazai menetrendjét, de tény, hogy Debrecen mellett már Nyíregyházán is ilyen üzem megépítését tervezik. A Kelet-Magyarországot érintő fejlesztésekhez azonban magas színvonalú logisztikai munkaerő megléte is szükséges. Ennek érdekében a Nyírség fővárosában a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) kellő érdeklődés esetén Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést indít személyes oktatás formájában, ráadásul akár már idén ősszel.

Nyíregyházi, Debrecen- és Miskolc-környéki érdeklődőket is várnak

Évente több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE). A több évtizedes hagyományokkal rendelkező képzés ráadásul személyes oktatás formájában hamarosan Nyíregyházán is elindulhat. „Az akkumulátorgyárak működéséhez elengedhetetlen a magas színvonalú logisztikai ismeretek megléte. Az alapanyagokat a gyártási helyszínekre kell szállítani, az üzemekben precíz intralogisztikai folyamatokat kell ellátni, a késztermékeket a felhasználási helyekre is el kell juttatni, ezért magas színvonalú, hatékony, integrált logisztikai rendszerekben kell gondolkodni” – mondta Dr. Doór Zoltán egyesületi elnök.

Nőhet az igény Kelet-Magyarországon a logisztikai szakemberekre

 A debreceni akkumulátorgyár hírei után bejelentették, hogy a kínai Sunwoda Electronics gyár építését tervezi Nyíregyházán. Ez már jövőre elindul, így hamarosan a logisztikai szakemberekre is releváns igény keletkezhet. „A Kelet-Magyarországot érintő beruházások magas színvonalú logisztikai ismeretekkel rendelkező munkaerő-igényt generálhatnak. Megnőhet a kereslet azokra a potenciális munkavállalókra, akik efféle tudással rendelkeznek. Szeretnénk, ha ilyen szakemberekből az ország keleti részében is egyre több lenne, ezért kellő érdeklődés esetén akár már idén ősszel Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulhat” – emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

(forrás: MLE)