fbpx

Komposztálható csomagolás is kerül az Auchan polcaira

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 12.

Az Auchan egyes termékei új köntösbe öltöznek: a hagyományos műanyag tálcák helyett környezetbarátabb anyagokból készült csomagolás is várja márciustól a vásárlókat Franciaországban.

 

környezetbarát komposztálható csomagolás (Forrás: Auchan)

Otthon komposztálható az új csomagolás (Forrás: Auchan)

 

Tovább eltarthatók a termékek

A francia Auchan 55 millió darab műanyag tálcától szabadul meg: a boltláncnál a húsok és a tenger gyümölcsei a jövőben komposztálható, növényi rostból készült tartóba kerülnek.

Az European Supermarket Magazine kiskereskedelmi szakportál a boltlánc közleményére hivatkozva írja, hogy az átállással az ellátási láncból 1100 tonna műanyag kerül ki. A tálcák mezőgazdasági melléktermékekből származó anyagokból, így például cukornád maradványaiból készülnek, s otthon is komposztálhatók – olvasható a napi.hu oldalán.

A megújult tálcák nemcsak a környezetvédelemhez járulnak hozzá, hanem a termékek eltarthatóságát is növelik az Auchan szerint.

A tálcák lecserélése része az Auchan 2022-es stratégiájának, amelynek célja, hogy a friss termékek műanyagcsomagolástól mentesek legyenek, valamint a saját márkás termékek csomagolása teljesen újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.