fbpx

Beerősít a Rondo a zöldség-gyümölcs iparágban

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 19.

A Rondo Hullámkartongyártó Kft. állandó célkitűzése, hogy a folyamatosan megújuló piaci elvárásoknak megfelelve minden ügyfelet a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával legyen képes praktikus, kreatív, minőségi csomagolóeszközökkel ellátni.

Nemrég a zöldség-gyümölcs iparágban szembesültünk nem várt kihívásokkal, amelyeket stratégiai ágként kezelünk. A nagyobb földrajzi távolságok áthidalása kemény fejtörést okozott a cégünknek, hiszen a lehető legfontosabb elvárás a partnerek részéről, hogy az exportált zöldség-gyümölcstermék épségben eljusson az export országba. Egy tavalyi beruházásunk eredményeként az általunk fejlesztett hullámkartonban szállítottak repülőgéppel friss cseresznyét Hong-Kong-ba, mesélte Miklós Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója.

A Rondo folyamatos fejlesztéseivel partnerei hatékony működéséhez is szeretne hozzájárulni. A zöldség-gyümölcsmegrendelőkhöz ezért lapra szerelve érkeznek meg a hullámkartonok, amelyet a vállalat kihelyezett ragasztó gépeivel saját maguk helyben össze tudnak rakni. Így csak a végső ragasztási műveletet kell elvégezniük, és a szállítási költség minimálisra csökken. Miklós Zsolt azt is elmondta, hogy a ragasztógépek is állandó fejlődésen mennek át. Egyrészt születnek újfajta, innovatív konstrukciók, amelyeket a régebbi típusú gépek nem tudnak kivitelezni. Másrészt egy jó koncepcióval, amelyet például csak egy modernebb gép tud ragasztani, kifejleszthető egy erős termék, amely alkalmazásával akár egy gyengébb karton alapanyag használata is elegendő, ezáltal a megrendelő költségein is tudnak faragni. A pénz mellett természetesen az idő is fontos szempont a hatékonyság tekintetében, éppen ezért a Rondo olyan gépeket alkalmaz, amelyek nagyobb teljesítménnyel, egyre gyorsabban képesek felállítani a dobozokat.

A praktikusság és a teherbírás mellett az esztétika a legfőbb szempont, hiszen a csomagolás nem csak védi az árut, hanem jó felületet kínál az értékesítés támogatására is. A Rondo a zöldség-gyümölcsmegrendelők esetében legtöbbször általános nyomattal készíti termékeit, de szezonális előrejelzés alapján saját vevői brand nyomatot is biztosítanak. A megrendelők igényeinek minél teljesebb kielégítése érdekében a Rondo egyedi igények alapján tervez és végez tanácsadást.

Rondó Hullámkartongyártó Kft.
H-1239 Budapest Ócsai út 5
T +36 1 289 2300

E-mail:[email protected]
www.rondo-ganahl.com