fbpx

A csúcson ünnepelt a Pátria Nyomda: zászló 2200 méteren

Írta: Kohout Zoltán - 2023 október 03.

Szívet melengető és virtusos pillanatok egyaránt kísérték az idén 130 éves Pátria Nyomda jubileumi programsorozat eseményeit.

Pátria-zászló a Pátria-csúcson

A nevében is a hazafiasság szellemét őrző, tisztán magyar tulajdonú Pátria Nyomdát 1893-ban alapították. A több mint 400 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat egy sor technológiai és nagyságrendi erénnyel tűnik ki az iparág szereplői között: piacvezető az ügyviteli és üzleti nyomtatványok terén, egyike a négy hazai B kategóriás biztonsági nyomdának, közel 2000-féle saját termékével az ofszet és rotációs nyomtatás meghatározó szereplője, volumenét tekintve pedig a második legnagyobb digitális üzem.

A hosszú élet titka

Az alapítás 130. évének ünneplését rendhagyó módon egy csúcstámadással indította el maga a vezérigazgató. Orgován Katalin és kísérői meghódították a Magas-Tátrában található Pátria-csúcsot. A 2205 méter magasan kitűzött zászlóval kitartásukat, elszántságukat és azt az összetartó erőt kívánták jelképezni, amit évtizedek óta képvisel a Pátria csapata.

A 130. születésnap programsorozatának részeként közel ötven, a Pátriából nyugdíjba vonult kollégával ünnepeltek (fotók itt!). A Pátria esetében valóban tiszteletre méltó az eltelt idő, hiszen 130 éves kort a világ legnagyobb vállalatai közül is kevés ért meg. A Pátria apparátusa úgy érzi, a hosszú vállalati élet titka a stabilitás, a vezető szerep megőrzése, az értékes tudás és rengeteg tapasztalat alkalmazása a piacon.