fbpx

MLE-megállapodások: több fiatal a logisztikaoktatásban

Írta: Kohout Zoltán - 2023 október 16.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) októberben több új együttműködést is tető alá hozott. A Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a Budapesti Közlekedési Központtal kötött egyezmények eredményeként a logisztika iránt érdeklődő hallgatók és iskolás csoportok is sokrétű szakmai ismeretekre tehetnek szert.

Képzések, társadalmasítás

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a logisztika társadalmasításának céljából rendszeresen indít saját logisztikai képzéseket Budapesten és online oktatás formájában. Legújabb helyszínként már Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulása várható. Országos szinten szakmai támogatást nyújtanak továbbá a logisztikai oktatás színvonalának magas szinten és naprakészen tartása érdekében. Ez részben a szervezet több éve megjelenő szakmai tanulmánygyűjteménye, a Logisztikai Évkönyv révén nyilvánul meg, amelyben a szakmai innovációk tudományos színvonalú publikálására nyílik lehetőség. Másrészt folyamatosak az olyan szakmai partnerségek, amelyek szintén a magas színvonalú szakember-utánpótlást segíthetik. „Tavasszal a HR területen élen járó Trenkwalderrel írtunk alá megállapodást. A közelmúltban pedig további együttműködések is létrejöttek. Utóbbiak kifejezetten a fiatalok, valamint a logisztikai oktatásokban résztvevők számára előnyösek”, mondta Dr. Doór Zoltán, az (MLE) elnöke.

A BSZC egy éve a partnerek között

Itt az együttműködést többek között az indokolta, hogy a logisztika robbanásszerű fejlődését lehet megfigyelni, ezzel a fejlődéssel pedig fontos lépést tartani. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) számára fontos volt, hogy olyan együttműködéseket teremtsen, amelyek egyik oldalról szakmai, másik oldalról pedig a szakmán kívüli segítséget tudjon nyújtani. „Az MLE leginkább szakmai oldalról tud minket támogatni. Hiszen a munkaerőpiacról és a gazdasági életből érkező legújabb tudást tudja számunkra biztosítani”, mondta Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója.

Együttműködési megállapodás, MLE, BSZC
A fotón balról Dr. Doór Zoltán, Mucsi Balázs és Malatyinszki Péter (fotó: KRPR.hu)

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) már egy éve együttműködik a BSZC Kemény Gábor Technikummal. Az együttműködés részeként a szakmai szervezet már több céghez is elvitte az intézmény diákjait és tanárait. „Ezeken a helyeken a legkorszerűbb logisztikai technológiákat ismerhetik meg, illetve megtapasztalhatnak olyan különlegességeket is, amelyeket nem biztos, hogy másképp láthatnának. Olyan cégek életébe is betekintést nyerhetnek például, ahol a legkorszerűbb robotokat alkalmazzák, vagy ahol 5G technológia alkalmazásával távolról vezérlik a daruk mozgását”, közölte az MLE elnöke. A BSZC technikumának fontosak a szakmai utak, amelyek során a diákok a gyakorlatban ismerhetik meg a különböző cégek és szervezetek logisztikai gyakorlatát. A Budapesti Közlekedési Központ mellett Fényeslitkére is eljutottak már, ahol Európa egyik legmodernebb logisztikai központját ismerhették meg. Hamarosan az MLE segítségével a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisára is ellátogathatnak.

Együttműködési megállapodás MLE BKK

Az MLE a közelmúltban nemcsak a békéscsabai intézménnyel, hanem a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is együttműködési megállapodást írt alá. Ennek célja, hogy a logisztikai tanulmányokat folytató hallgatók és iskolás csoportok közelebbről megismerhetik a főváros közlekedésének színfalak mögött zajló logisztikai világát, mondta erről Dr. Doór Zoltán.

(forrás: MLE)

CÍMKÉK