fbpx

A Vytal digitális redoboz rendszere belép a magyar piacra

Írta: Kiss Bertalan - 2023 november 08.

Magyarországon is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a többször használható csomagolási megoldások, ezért a Vytal, a Wolt-tal szorosan együttműködve lép be a magyar piacra, Budapesten a redoboz csomagolással. A kezdeményezés célja, hogy az elkövetkező években csökkenjen az egyszer használatos csomagolóanyagokból származó hulladék mennyisége. A Vytal, a felhasználók számára ingyenes, amennyiben a doboz 14 napon belül leadásra kerül egy Vytal partnernél. A betétdíjat egy digitális rendszer váltja ki.

műanyag doboz ételes doboz
A Vytal a felhasználók számára ingyenes, amennyiben 14 napon belül leadják a dobozt a cég egyik partnerénél (Kép forrása: Vytal)

Úttörő kezdeményezés

„Nagyon izgatottak vagyunk, a magyar piacra lépéssel kapcsolatban. Egész biztosak vagyunk benne, hogy a Budapestiek készen állnak jelentősen csökkenteni az egyszer használatos hulladék mennyiségét, amennyiben megfelelő alternatívát kapnak erre” – mondta Bihari Marcell, a Vytal magyarországi terjeszkedésének vezetője.

A Vytal minden típusú ételre és italra kínál többször használható alternatívát az egy- és kétrészes dobozoktól kezdve, a poharakon át, a Burger, Pizza és Sushi-dobozokig bezárólag.

A Wolt-tal kötött stratégiai partnerségnek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük van, hogy a Wolton keresztül Vytal dobozokban rendeljenek kiszállításra szánt ételeket, feltéve, hogy az adott étterem Wolt és Vytal partner is egyben

„Örömmel egyesítjük erőinket a Vytallal, egy díjnyertes, innovatív fenntarthatósági startuppal. A Woltnál folyamatosan keressük a környezetbarát gyakorlatokat, amelyeket beépíthetünk szolgáltatásaink közé. Azáltal, hogy olyan innovatív, fenntartható vállalatokkal működünk együtt, mint a Vytal, jelentős lépést teszünk az ételkiszállítás környezeti hatásainak csökkentése felé, ezzel tovább erősítve küldetésünket, hogy az ételkiszállítás ne csak kényelmes, hanem környezettudatos is legyen. Ez a partnerség jelentős mérföldkövet jelent és új mércét állít fel a fenntarthatóság terén az ételkiszállítási ágazatban” – mondta Hartyanyi Orsolya, a Wolt Magyarország ügyvezetője.

A projektben elsőként résztvevő étteremlánc a Hummusbár, amely rövidesen minden budapesti éttermében fogad majd rendeléseket Vytal dobozban is. A Vytal izgatottan várja a további megkereséseket éttermektől, kávézóktól, étkezdéktől, fesztiváloktól és irodáktól is – olvasható a Vytal közleményében.