fbpx

Robotika újratöltve

Írta: Kiss Bertalan - 2023 november 10.

Ideje lesz újragondolni és értelmezni a minket segítő és szolgáló robotok fogalmát, amelyeknek nemcsak a mesterséges intelligencia nyithat új távlatokat, de úgy tűnik itt az ideje újragondolni az alkalmazhatóságot és funkciókat is. Ma már nem meglepő vagy inkább magától értetődő, hogy egy kínai cégről van szó.

quadruped robot

Új megközelítésben

A LimX Dynamics egy általános célú lábon járó robotokkal foglalkozó vállalat, amely világszínvonalú tudományos és technológiai fejlesztésekkel rendelkezik. Céljuk, hogy kivételes, mozgásintelligenciával, szó szerint erős lábakon álló és járó robotokat fejlesszenek, építsenek. A kétlábúak (humanoid robotok) mellett már korábban megjelentek a kerekes és négylábú robotok, valamint robotikai szoftver- és hardvermegoldások. Ezeket széles körben alkalmazzák mind a B2B, mind a B2C szektorokban, az ipari ellenőrzésektől kezdve, a logisztikán és áruelosztáson át, a speciális műveleteken át a háztartási szolgáltatásokig.

A kutató-fejlesztő csapat 2005 óta együttműködik világszerte elismert tudósokkal és intézményekkel a robotika, a szoftveralgoritmusok és a mesterséges intelligencia területén végzett élvonalbeli kutatásokban.

Az iparág legfontosabb kihívásainak megoldására irányuló, merőben új innováció iránti elkötelezettségük, a terepjáró mobilitásra és általános mobil manipulációra képes, általános robotok megvalósítása elérhetővé teszi a technológiai fejlődés valódi értékét a társadalom számára, és legyőzi az ember-robot határokat, az emberi munkaerő kisegítése, helyettesítése érdekében.


A LimX Dynamics bemutatja első kerekes négylábúját, amely jelentős áttörést ért el a mozgásintelligencia által, a lábakkal rendelkező robotok terén

A LimX Dynamics, egy általános célú, lábakon járó robotokat gyártó vállalat bemutatta első kerekes négylábú (quadruped – négytagos) robotját, a W1-et. Ez az úttörő termék az imX Dynamics Motion Intelligence technológiáján alapul. A W1 vezető érzékelési és mozgásvezérlő algoritmusokkal, valamint több saját fejlesztésű, nagy teljesítményű aktuátorral van felszerelve. Egyesíti a lábas és kerekes szerkezetek előnyeit egyben, lehetővé téve számára a hatékony, valós idejű terepérzékelést és a terepen való mozgékonyságot. Végső soron a W1 jelentős javulást ér el a lábakon álló robotok képességeiben. A kerekes négylábú bevezetésével a LimX Dynamics a kínai kiaknázatlan piacot és alkalmazásokat célozza meg a B2B ágazatokban, mint az ipari ellenőrzés, a logisztika és elosztás, a kutatás és az oktatás. A LimX Dynamics az idei év negyedik negyedévében kezdi meg a W1 előrendeléseinek fogadását.