fbpx

A hamburgi startup összekapcsolja a műanyagipari piac szereplőit

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 22.

A Christian Schiller és Volkan Bilic által, 2018-ban alapított Cirplus a válasz a világ műanyaghulladék válságára. A hamburgi startup összekapcsolja a hulladékkezelőket, az újrahasznosítókat és a termékgyártókat, hogy újrahasznosított műanyagokat vásároljanak és értékesítsenek a globális, digitális B2B piacán.

A 2020-ban elindított platform megoldást kínál a hulladékok és újrahasznosított anyagok jelenlegi összetett piacára azáltal, hogy csökkenti a recilátumok tranzakciós költségeit és digitális platformján keresztül globális ellátási láncot hoz létre.

Újrahasznosított műanyagok globális piaca

Sőt, a Cirplus még egy lépéssel tovább ment, mint mások az ágazatban, kidolgozta és bevezetette a világelső iparági szabványát a műanyag-újrahasznosítás terén. A szabvány – DIN SPEC 91446 – a műanyag recilátumokat életképes termékként mutatja be a vállalatok számára, növelve a keresletet és ösztönözve a bizalmat.

A cég elnyerte a „Legjobb startup” díját a Green Awards-on. A díjat azért ítélték oda nekik, mert amit létrehoztak, az valóban képes pozitívan megváltoztatni a minket körülvevő környezetet. 

A 2020. márciusi indulás óta a globális start-up, 100 országból több mint 1200 vállalatot vont be platformjára és eddig több mint 1,3 millió tonna újrahasznosított műanyaggal kereskedtek ott. A Cirplus szabványosítja az újrahasznosított anyagokat és a bemeneti áramokat és átláthatóságot teremt az újrahasznosított műanyagok világszerte elérhető mennyiségével és minőségével kapcsolatban (azonnali és szerződéses tenderek).

Czékus Mihály