fbpx

Innovatív hordót fejlesztett a Schütz

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 22.

A fémhordók elterjedt tárolóeszközöknek számítanak. Legyen szó növényvédő szerekről, ipari alapanyagokról, veszélyes árukról vagy akár étolajokról és kozmetikai alapanyagokról – a különböző termékeket biztonságosan szállítják és tárolják fémhordókban. Ezeknek az eszközöknek egyetlen hátránya van, mégpedig a korrózió. Ezért fontos feladat a hatékony korrózióvédelmük. A selters-i székhelyű, német technológiai vállalat, a SCHÜTZ GmbH & Co. KGaA a fém- és műanyag-feldolgozásban tevékenykedik már több, mint hat évtizede. A cég most a hordógyártásban a speciálisan kezelt alapanyagot innovatív gyártási eljárással ötvözi.

hordó

A Schütz mindkét oldalán tűzi horganyzott acéllemezt használ a hordógyártás során. A kiindulási anyagot a mechanikai formázási műveletek előtt egy cink-fürdőbe merítik. A horganyozásnak köszönhetően az anyag így már kívül-belül védve van a korrózió ellen. A hordótestet ezután lézeres hegesztési eljárással gyártják. Az eredmény egy kiváló minőségű, sima és tiszta hegesztési varrat, amely mindössze két-három milliméter széles.

A „lézerhordót” egy fejlesztési projektben prototípusként tesztelték és megfelelő beruházásokkal először a Schütz fejlesztette sorozatgyártásra. Az új termék az Interpack kiállításon ismerhette meg először a szélesebb közönség.

A cég az új terméket a különösen igényes töltőárukhoz műanyag betéttel is kínálja. Ez második bőrként béleli ki a hordót, lehetővé téve az érzékeny folyékony és szilárd töltőanyag szállítását. Az acél és a műanyag frakciók könnyű szétválasztása csökkenti az ártalmatlanítási költségeket és lehetővé teszi az acélhordó könnyű helyreállítását.

Czékus Mihály