fbpx

A KIA innovációja már 2025-ben jár

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 13.

Habár, még csak a 2024-es év legelején járunk, a Kia már bemutatta azt az új elektromos kisteherautó termékcsaládot, amelynek a tagjai 2025-ben kerülnek gyártásra. A család első tagja a PV5 típusú kisteherautó lesz. Ezt követi majd nagyobb PV7 és a PV1, egy kompakt modell, amelyet rövid távú városi logisztikára terveztek.

Ezt két modell, a PV7 és a PV1 követi.  Az előbbi célja, hogy a PBV termékcsalád legnagyobb terméke legyen, több belső teret, választékot és továbbfejlesztett funkciókat kínál. Utóbbi lesz a sorozat legkisebb, agilis és rövid távú árufuvarozásra tervezett modellje.

KIA
A KIA termékcsalád család első tagja a PV5, amelyet majd a PV7 és a PV1 követ

A Kia legalább kilenc különböző járműváltozatban gondolkodik, amelyek ugyanarra a platformra (Kia Platform Beyond Vehicle-PBV) épülnek.

Az új modellek bemutatásával együtt a gyártó felvázolt egy kiterjedt többéves üzleti stratégia tervet is. Az autógyártó ezt a stratégiát három különálló fázisban képzeli el.

Az első fázisban történik a már említett PV5 modell bevezetése. A PV5-öt úgy tervezték, hogy szoftveresen definiált flottaként működjön, minden járművet egy központi csomóponthoz kötve szállítási információk és navigáció céljából.

A második fázisban a Kia kiépíti a PBV-kínálat többi részét és minden jármű AI-alapú mobilitási platformokká fejlődik, amelyek adatokat használnak a felhasználókkal való interakcióhoz és a járművek naprakészen tartásához.

A harmadik és egyben utolsó szakaszban pedig a járművek továbbfejlődnek, hogy nagymértékben testre szabható mobilitási megoldásokká váljanak a jövő mobilitási ökoszisztémájába integrálva.