fbpx

Magyar egyetemistákat díjaztak a nemzetközi versenyen

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 01.

Remekül szerepeltek a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának művész szakos hallgatói a WPO (World Packaging Organisation) Csomagolás Világszövetség, WorldStar Student Awards elnevezésű, nemzetközi egyetemek közötti csomagolástervezési versenyén, adta hírül az egyetem. A verseny célja, hogy ösztönözze és megmutassa a diákok tehetségét, valamint az új és innovatív ötleteket és gondolkodást a csomagolás területén. A WPO globális kiadványai és weboldala által biztosított nyilvánosság révén a nyertes hallgatók a szakma szélesebb köre előtt is ismertséget szerezhetnek, ami pozitív hatással lehet a karrier pályájuk alakulására.

A világ 25 országának, 49 egyeteme, 253 pályamunkával nevezett a megmérettetésre. A zsűri 137 pályaművet emelt ki díjazásra, majd nyolc kategóriában díjazta a legjobbakat, arany, ezüst, és bronzéremmel. A Kreatívipari Intézet hallgatóit 11 elismeréssel, köztük egy arany és egy ezüstéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri.

Aranyérmet kapott Varga Adrienn Barbara, „Csemete fa” csomagolásterve a „Other Packaging” kategóriában. A nyertes versenymű a környezetbarát csomagolás és a fenntarthatóság jegyében született, kifejezve a növényvásárlás és szállítás során felmerülő egyedi kihívásokra adott választ. A felhasznált magpapír a használat során átalakul, a talajba kerülve növénnyé alakul.

csomagolástervezés
Aranyérmes, „Csemete fa” csomagolásterv az „Other Packaging” kategóriában

Ezüstérmet kapott Sztaskó Kira Fanni „Tortilla chips” csomagolásterve a „Marketing Appeal” kategóriában. A pályázó egy környezetbarát, összehajtható papírdobozt tervezett Tortilla chipsekhez és szószokhoz. A rombusz alakú prizma könnyen kinyitható és tálként is használható, élénk színekkel és a mexikói motívumokkal díszítve.

Az érmek mellet a Soproni Egyetem hallgatói kilenc elismerő oklevelet is elhoztak:

Somogyi Máté, Bor csomagolásterv
Koncz Dániel, Cement csomagolásterv
Vranek Boglárka, Iskolai közösségi kert doboz csomagolásterv
Miklós Viktória, Süteményes doboz csomagolásterv
Matolcsi Kira, Grill csirke csomagolásterv
Domján Petra, Mirelitte brokkoli csomagolásterv
Lepanye Gerda Angyalka, Nagycsaládos spagetti csomagolásterv
Bereczi Tímea, Macha tea csomagolásterv
Grubits Lili, Tea csomagolásterv

A hallgatókat Rosta Péter művésztanár, Szarka Judit művésztanár és Dr. Lenkei Balázs egyetemi docens készítette fel erre a nemzetközi megmérettetésre.