fbpx

24 órás maratoni logisztikai verseny diákok számára

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 01.

Idén már 8. alkalommal hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a kecskeméti Neumann János Egyetem, amelynek idei főszponzora a DSV Magyarország volt. Az esemény különlegessége volt, hogy a második forduló egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjából érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével.

diákverseny
A 24 órás logisztikai versenyre az ország minden részérő regisztráltak diákok – mindösszesen 63 csapat

Az „Egy nap alatt a logisztika körül” című 24 órás logisztikai versenyre a középiskolás diákok, 3 fős csapatokban jelentkezhettek. A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Ez a fő szponzor, a DSV Magyarország számára is kulcsfontosságú, hiszen szintén elkötelezettek a szakértő munkaerő megteremtése és támogatása mellett.

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban a csapatoknak egy online teszt feladatsort és számítási példát kellett megoldaniuk. A második fordulóba ebből már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek pedig egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellet a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük.

Az első csapat nyereménye, azaz a fődíj egy koperi kikötő látogatás volt, amelyet a DSV Magyarország biztosít a diákok részére. Emellett számos ajándékcsomag, valamint ajándékutalvány került kiosztásra, a DSV logisztikai társasjátéka és ajándékcsomagjai mellett.

A verseny presztízsét és a népszerűségét jól mutatja, hogy az ország minden részérő regisztráltak diákok, mindösszesen 63 csapat.

Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat fejenként 20-20 pont többletpontot kap, a 11-20. csapat tagjai pedig 10-10 extra ponthoz juthattak.