fbpx

Díjazták a Dunapack Packaging két ipari csomagolását is

Írta: Csomor Zsolt - 2024 január 31.

A hullámpapír dobozok évtizedek óta megtalálhatók az élelmiszerboltok polcain és tartós fogyasztási cikkek csomagolásaként, és már egyre szélesebb körben terjednek ipari környezetben is. A szegmens vezető hazai szereplője, a Dunapack Packaging 2023-ban két ipari csomagolással is rangos díjat nyert el, amelyek bizonyítják a környezetbarát anyag széles körű felhasználását.

Hazai innováció üvegtetők szállítására

A Dunapack Packaging két ipari csomagolási megoldásért kapott magyar és nemzetközi díjjal ünnepelte a csepeli gyárának századik évfordulóját.

A Prinzhorn csoport két magyarországi cége, a Mosonpack és a Dunapack által közösen fejlesztett autóipari megoldás révén a gyártók most már üvegtető-paneleket is szállíthatnak hullámpapír csomagolásban. Az innovatív csomagolás 2023 májusában fődíjat nyert a WorldStar csomagolási világversenyen. A BOS mosonszolnoki üzemébe szállított innovatív csomagolás modulárisabb, mivel most már egyesével is csomagolhatók a termékek, emellett kiváltotta a fából és technikai habból készült ládákat is. Ezzel 40%-os költségcsökkentést hozott.

A WorldStar-díjas üvegtető csomagolás
A WorldStar-díjas üvegtető csomagolás (Képek forrása: Dunapack)

Magyar csomagolással szállítják a tengerentúlra a paraffint    

A kőolajfinomítás melléktermékeként keletkező paraffint több ágazatban is felhasználják a gyógyászattól kezdve, a kozmetikai iparon át, az élelmiszeriparig. Ezért fontos, hogy szállítása környezetbarát módon történjen. Erre kínál megoldást a Dunapack könnyen összeállítható, ragasztás nélkül rögzülő hullámpapír doboza, amely 20 kg folyékony paraffin szállítására alkalmas. Mivel a paraffin olvadáspontja alacsony (kb. 60 °C), a trópusi hajóútvonalakon történő szállítás során megolvadhat

A paraffin szállítására készített hullámpapír csomagolás Hungaropack díjban részesült
A paraffin szállítására készített hullámpapír csomagolás Hungaropack díjban részesült

Ilyenkor az egyébként szilárd tömb már nem nyújt megfelelő támaszt, így a csomagolásnak önhordónak kell lennie – ez a megoldás ezt is biztosítja. A Bogdány Petrol Kft. számára szállított csomagolás ötödmagával kiérdemelte a fődíjat a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) által meghirdetett Hungaropack 2023 Magyar Csomagolási Versenyen – olvasható a Dunapack Packaging közleményében.