fbpx

Népszerű a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 19.

Az elmúlt időszakban országszerte megnövekedett az érdeklődés a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) személyes formában történő oktatásai iránt. Ennek eredményeként az online, valamint a már hosszú évek óta aktív budapesti képzések mellett, országszerte indulhatnak különböző településeken Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem az általános féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, ezért az egyedi tematikának köszönhetően jellemzően akár már havonta is tudnak tanfolyamot indítani. Többek között online, Budapesten és tavaly már Nyíregyházán is indult képzés, amelyet mindösszesen több száz hallgató végzett el az elmúlt évben is. Ráadásul a nagy nyírségi érdeklődésre való tekintettel idén újabb tanfolyam indulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyeszékhelyén is.

A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés célja, hogy az azt elvégző, sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.  Továbbá képes legyen kapcsolatot tartani más vállalati területekkel-csoportokkal, és közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében is, ezáltal információkat biztosítva például a vezetői döntésekhez.

A húsiparáról és fűszerpaprikájáról is méltán híres alföldi város, Szeged robbanásszerű ipari fejlődés előtt áll a BYD beruházás következésben. Hazánk második legnagyobb városában, Debrecenben a BMW és más jelentős beruházások következtében, a visszajelzések alapján szintén folyamatos az igény a friss, naprakész logisztikai ismeretekre. Nem csoda, hiszen szinte minden napra jut egy-egy hír, amelyekben újabb és újabb beruházásokat jelentenek be ezekben a városokban. Ezek eredményeként, megfelelő érdeklődés esetén, ezeken a településeken is tanfolyamot indíthat a Magyar Logisztikai Egyesület, személyes képzés formájában.

A múltban is voltak Debrecenben és Szegeden is képzései a több mint 30 éves szakmai szervezetnek. A koronavírus-járvány újratervezésre kényszerítette azonban nemcsak az oktatási rendszert, de az egész világot. A tervezett debreceni és szegedi logisztikai képzésen való részvétel feltétele azonos a többivel. A jelentkezőnek rendelkeznie kell bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel, azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A képzés iránt érdeklődők az Egyesület honlapján találhatnak további információkat: Magyar Logisztikai Egyesület