fbpx

Logisztika Napja egy különleges helyszínen – a RepTárban

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 23.

A BI-KA Logisztika Kft. 2024. április 18-án, csatlakozva a Logisztika napja 2024 rendezvénysorozathoz egésznapos programmal várta az érdeklődőket a szolnoki RepTárba.

A rendezvény betekintést nyújtott a logisztika világába

A BI-KA Logisztika Kft. az MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozatának vállalkozásaként, örömmel csatlakozott a 2024. április 18-án megrendezésre kerülő Logisztika Napja rendezvénysorozathoz. A szakmai program biztosításával a vállalat betekintést nyújtott a logisztika világába, a közönség ezáltal megismerhette a szakma szépségeit, különlegességeit. A rendezvény fókuszában a környezettudatosság, a fenntarthatóság, a vállalati stratégia fontossága, az egyedi szemléletmód, illetve a logisztikai munkaerőpiac helyzete állt.

A programot Litkai Gergely, a Dumaszínház művésze indította, akinek „Fenntartható félóra – Haladjunk!” elnevezésű előadása a környezettudatosság jegyében hangzott el – ötvözve a humor és a tudomány jegyeit, valamint felhívva a figyelmet napjaink energiafelhasználására és annak következményeire.

A szakmai nap folytatásaként, Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezetője „Think differently – légy egyedi!” című előadásában bemutatta egy magyar logisztikai középvállalat stratégiájának fontosságát a multinacionális vállalatok versenyében.

A környezettudatosság témakört folytatta Reményik Dávid, a BI-KA Kft. vállalatirányítási vezetője az „Innováció és környezettudatosság a szállítmányozási ágazatban” című előadásával, amelynek középpontjában a villany- és a hidrogénmeghajtás, az intermodalitás jelenlegi helyzete és a közúti szállítás jövőjének bemutatása, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia állt, a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele mellett.

A szakmai nap záróelőadását Katkics Attila, a BI-KA Kft. üzletfejlesztési vezetője tartotta a „Logisztikai munkaerő piaci trendek 2024” elnevezéssel, amely során a szakember rávilágított a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetre, a motivációs tényezők és a valóság kapcsolatára, továbbá azon alappillérekre, amelyeket napjaink munkáltatóinak szem előtt kell tartaniuk.

Az előadássorozat zárultával a résztvevők nyereménysorsoláson vettek részt. Három szerencsés nyertes egy-egy, a RepTárban igénybe vehető szolgáltatásokból álló élményelem-csomagot vehetett át – olvasható a BI-KA Logisztika Kft. közleményében.

Az ebédszünetet követően az érdeklődők tárlatvezetésben részesültek. A program tematikája, igazodva napjaink logisztikai kérdéseihez, mint a fenntarthatóság, az energiatudatosság, a logisztikai munkaerő-piaci kihívások és a stabilitást lehetővé tévő vállalati működés nagy érdeklődésre tartott számot – egy különleges élményt nyújtó helyszínen, a szolnoki RepTárban. A BI-KA Kft. színvonalas szakmai rendezvénye üde színfoltként színesítette a Logisztika napja 2024 országos rendezvénysorozatot.