fbpx

Újabb logisztikai szolgáltató választotta a HelloParksot

Írta: Csomor Zsolt - 2024 május 17.

Közép- és Kelet-Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a ROHLIG SUUS Logistics a HelloParks Maglód MG3 épületének legújabb bérlője. A magyar hátterű ipari ingatlanfejlesztővel kötött hosszú távú bérleti szerződés értelmében az integrált logisztikai megoldásokra specializálódott vállalat 7000 m2 területet vesz bérbe.

A HelloParks területének így már több mint 60%-a bérlőre talált

A 3000 raklaphellyel rendelkező raktárat és egy rakodóterminált is magában foglaló többfunkciós logisztikai központ a ROHLIG SUUS Logistics folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatának stratégiailag fontos színtere lesz. Lengyelország legnagyobb logisztikai szolgáltatójának SUUS szolgáltatásai a régióban túlmutatnak a raktározáson, és kiterjednek a teljes kamionos (FTL) és a kamionosnál kisebb (LTL) közúti, vasúti, tengeri és légi szállítmányozásra, valamint a projektrakományokra. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a vámszolgáltatások fejlesztésére is – olvasható a NOGUCHI közleményében.

épület raktárépület raktár
A HelloParks Maglód MG3-as épülete

„A modern központ jelentősen növeli magyarországi kompetenciáinkat. Portfóliónk kiegészült a szerződéses logisztikával, beleértve a raktározást, a komissiózást és az olyan értéknövelt szolgáltatásokat, mint a társcsomagolás és a címkézés. Új beruházásunk alapanyag- és készáruraktárként, valamint disztribúciós központként is funkcionálhat. Vonzó elhelyezkedése, vagyis az M0 és az M4 autópálya – az E60-as európai útvonal egy szakasza –, valamint a budapesti repülőtér közelsége lehetővé teszi, hogy mind a helyi vállalkozások, mind a globális szervezetek ellátási láncainak egyik központi csomópontja legyen” – mondta Molnár László, a ROHLIG SUUS Logistics Hungary Kft. ügyvezetője.

Képek forrása: HelloParks
Képek forrása: HelloParks

A ferihegyi repülőtér és számos fontos forgalmi csomópont közelsége mellett az is elsődleges szempont volt a lengyel bérlő számára, hogy folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatát is hatékonyan képes ellátni a maglódi központi bázis, amely rugalmasan növelhető raktári és irodai terekkel rendelkezik. A CBRE szakmai támogatásával létrejött megállapodásnak köszönhetően az MG3 épületben már 27 300 m2, vagyis a terület több mint 60%-a bérlőre talált.