A Tonnellerie Taransaud specialistái készítették a legelső tojásalakú boros hordót, aminek a neve találóan OVUM. A hordó 20 hektoliteres és a benne érlelt bor különlegesen jó tulajdonságokkal bír, emiatt nagyon keresett a pincészetek között. A hagyományos dongás hordóknál drótkötél hurkolással érik el a hordóformát, az OVUM esetében ez teljesen hiányzik, és a Taransaud szabadalmaztatott technikája szerint építik. Az első ilyen hordót Amerikában a Mira Winery kapta. A CF Napa fehér boros csomagolását a hordó megjelenése ihlette, hiszen ez maga egy műalkotás.
A csomagolás tervezésekor arra törekedtek, hogy illusztrálják annak egyedi, transzcendens jelentéstartalmát. Az illusztráción megjelenő kiemelt tojást egy hordszéken viszik, akár egy uralkodót. A tojást aranyfólia prégeléssel emelik ki, óvatosan viszik, mintha egy ősi ereklye lenne, amelyet a tökéletességéért imádnak. A címke oldalán a bor leírása található kézírással.
Forrás: www.taransaud.com
Ha már bor, ez a cikkünk is érdekelheti: Ez a csomagolás újraértelmezi az elegáns borcsomagolás fogalmát